flag

پرسش های متداول

 

1.جهت بهره برداری از فرکانس دریایی(سرویس متحرک دریایی) چه مراحلی لازم است؟

ارسال درخواست به اداره بندر  و طرح در کمیته مخابرات بندر و ارسال نتیجه به ستاد مرکزی تهران و در صورت تایید، ارسال درخواست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

2.درخواست متقاضی جهت بهره برداری از فرکانس دریایی شامل چه مواردی باید باشد؟

درخواست متقاضی میبایست شامل علت نیاز و مکان بهره بره برداری باشد

3.پس از ارسال درخواست به کمیته مخابرات اداره بندر حدودا چقدر طول می کشد تا نتیجه درخواست مشخص گردد؟

در صورت عدم تایید حدودا یک هفته و در صورت تایید حدودا دو هفته طول می کشد

4.پس از ارسال درخواست به سازمان تنظیم مقررات چه اقدامات دیگری لازم می باشد؟

ارتباط با مسئول مربوطه در اداره کل صدور پروانه سرویس های رادیویی و دانلود فرم های مربوطه و ارسال به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی

 

سوالات متداول صدور مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL

1-      آیا صدور صدور مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL به صورت الکترونیکی صادر می شود؟

خیر ، مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL پس از درخواست فیزیکی  به سازمان بنادر و دریانوردی بررسی و صادر می گردند.

2-      آیا بنادر تابعه مجاز به صدور مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL می باشند؟

خیر مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL صرفاً از طریق سازمان بنادر و دریانوردی در تهران و اداره ثبت کشتیها و صدور گواهینامه های دریایی بررسی و صادر می گردند.

3-      آیا متقاضی صدور مجوزهای بهره برداری از تجهیزات رادیویی شناور SRL باید به سارزمان بنادر و دریانوردی وجهی وار یز نماید؟

خیر


پیشگیری و مقابله با آلودگی دریایی(حفظ محیط زیست دریایی)

1-      جهت ارائه خدمت دریافت مواد زائد شناورها چه مراحلی لازم است ؟

براساس قوانین و مقررات و الزامات کنوانسیونی و ملی میزان مواد زائد نفتی و غیر نفتی شناور در دفتر ثبت مواد زائد ثبت ، مستندسازی و در مخازن مربوطه نگهداری می گردد . در صورت ورود شناور موصوف به بندر درخواست تحویل مواد زائد از طریق فرمانده شناور و یا نماینده آن و یا نماینده شرکت راهبر شناور به واحد مربوطه در بندر ارسال می گردد . واحد مربوطه یا مستقیما و یا از طریق شرکت که خدمت مربوطه بدان واگذار گردیده است نسبت به ثبت درخواست اقدام می نماید و براساس حجم و نوع مواد زائد شناور مورد درخواست جهت تحویل نسبت به ارائه خدمت و دریافت و انتقال آن به سایت نگهداری و پردازش و ... اقدام می نماید.

2-      شرایط لازم برای ارائه درخواست متقاضی خدمت دریافت مواد زائد شناورها چیست ؟ درخواست مربوطه به کدام واحد زیر مجموعه سازمان بنادر و دریانوردی ارسال می گردد ؟

فرمانده شناور و یا نماینده قانونی آن در صورت پر بودن مخازن نگهداری موراد زائد  و یا به هر شکل دیگر بطوریکه احصاء گردد که مواد زائد انبار شده می تواند موجب الودگی دریا گردد می بایست در اسرع وقت درخواست تحویل مواد زائد را ارائه نماید. واحد مربوطه اداره ایمنی و حفاظت دریایی بنادر کشور می باشد.

3-      مدت زمان ارائه خدمت دریافت مواد زائد شناورها چه میزان می باشد ؟

بسته به حجم و نوع مواد زائد ارائه خدمت دریافت مواد زائد از یک ساعت تا 24 ساعت زمانبر می باشد.

4-      نقطه آغاز یا شروع خدمت مقابله با الودگی چه زمانی است ؟

در صورت بروز سانحه منجر به الودگی فرمانده شناور و یا مسئول و متولی سکو می بایست در اسرع وقت از طریق مرکز هماهنگی اضطرار دریایی موضوع آلودگی را به واحد اداره  ایمنی و حفاظت دریایی نزدیک ترین بندر اعلام نماید.

5-      پس از اطلاع رسانی سانحه الودگی و نیاز به ارائه خدمت مقابله با آلودگی ، اقدامات لازم چگونه مدیریت میگردد؟

خدمات پاکسازی آلودگی از سطح دریا بسته به سطوح الودگی ، حجم و نوع الودگی به وقوع پیوسته از طریق واحد اداره ایمنی و حفاظت دریایی نزدیک ترین بندر  مدیریت و هماهنگ میگردد.

پرشش های متداول صدور گواهینامه های مهارت، شایستگی و شناسنامه دریانوردی

 1-مدت زمان صدور اسناد چقدر می باشد.

 مدت زمان صدور کلیه اسناد دریانوردی از زمان تحویل مدرک قبلی به مدت 14 روز کاری می باشد.

 مدت زمان صدور شناسنامه دریانوردی از زمان دریافت استعلام نهاد ریاست جمهوری 14 روز کاری می‌باشد مدت زمان استعلام نهاد ریاست جمهوری از یک هفته تا یک ماه زمان می برد و ممکن است به دلائل امنیتی استثناً تا 3ماه این زمان افزایش یابد.

 2-چرا استعلام نهاد ریاست جمهوری در برخی مواقع طولانی می شود.

 با توجه به اینکه در این استعلام موضوعات پرونده ای دریانوردان در کل کشور بررسی می شود فلذا بسته به پرونده دریانورد این زمان از 3 روز کاری تا 1 ماه زمان می برد. در برخی موارد ممکن است این زمان به 3 ماه هم برسد.

 3-چطور مدرک خود را تحویل بگیرم.

 در حال حاضر و به دلیل شیوع ویروس کرونا تحویل مدارک تنها از طریق پست یا مراجعه نماینده خط کشتیرانی/مراکز آموزشی امکان پذیر می باشد. برای اطلاع از شیوه ارسال اسناد دستی به اطلاعیه مندرج در سایت مراجعه نمایید.

 4-مدت زمان ارسال مدارک ازطریق پست چقدر است؟

 پس از صدور اسناد طی حداکثر 3 روز کاری مدارک تحویل پست می گردد و مطابق با اعلام شرکت ملی پست زمان تحویل مرسوله از 72 ساعت تا 7 روز کاری زمان می برد. این زمان در ایام پیک کاری (روزهای پایانی سال) بیشتر نیز خواهد بود.

 5-آیا امکان جابجایی درخواست های دریانوردان از یک بندر به بندر دیگر امکان پذیر است؟

خیر. صدور کلیه اسناد دریانوردی مطابق با درخواست دریانوردان تنها به همان بندر درخواستی امکان پذیر می باشد.

 6-هزینه ارسال پستی اسناد چقدر می باشد؟

 مطابق با تفاهم نامه سازمان بنادر و دریانوردی با شرکت ملی پست برای ارسال 2 پاکت حاوی اسناد قدیمی و ارسال اسناد صادر شده مبلغ 000/220ریال توسط دریانوردان پرداخت می گردد. به این مبلغ سایر کسورات و مالیات نیز افزوده می شود. این قیمت مصوب سال 1400 بوده و سالیانه بنابر اعلام پست تغییر می کند.

 7-آیا برای تمدید یا صدور گواهینامه های شایستگی و مهارت نیاز به ارسال گواهینامه های قبلی می باشد؟

 پیرو اصلاحیه به رویه های جاری، برای تمدید یا صدور گواهینامه های شلیستگی و مهارت، نیاز به ارسال گواهینامه های قبلی نمی باشد. توجه داشته باشید برای تمدید شناسنامه دریانوردی (CDC) نیاز است شناسنامه قبلی حتما به مرکز صدور ارسال گردد.

 8-زمانی که درخواست ثبت گواهی نامه در ثبت اولیه ماند چه اقدامی می توان انجام داد؟

 در برخی مواقع ارتباط میان سازمان بنادر و درگاه بانک قطع می شود که اگر در آن زمان درخواست ثبت گردد به طور خودکار به ثبت اولیه تبدیل می شود. در این خصوص سه روز به طور متوالی درخواست شما به درگاه ارسال خواهد شد و در صورتی که طی سه روز ارتباط وصل شود درخواست نهایی شده و هزینه ثبت گواهی نامه از حساب شما برداشت خواهد شد در غیر این صورت پس از سه روز مبلغ به حساب شارژ شما عودت خواهد شد.

 9-آدرس و کد پستی اداره امور دریانوردان؟

 تهران- خیابان شهید لواسانی-قبل از چهار راه کامرانیه-خیابان شهید ثروتی-پلاک 1-اداره امور دریانوردان-1954933113.

 

سوال 1 : با توجه به تفاوت روزهای میلادی و شمسی جهت محاسبه خدمات دریایی هر ماه متشکل از چند روز می باشد ؟

جواب: جهت محاسبه خدمات دریایی هر ماه متشکل از 30 روز می باشد.

سؤال 2 : هر دریانورد چه مدت فرصت دارد تا کلیه آزمون های سمت مربوطه را پاس نماید؟

جواب: هر دریانورد از زمانی که در اولین دوره آزمون شرکت می نماید، 24 ماه فرصت دارد تا کلیه آزمونهای کتبی و شفاهی را پاس نماید، در غیر اینصورت باید مجدد در تمام آزمونهای کتبی و شفاهی شرکت نماید.

سؤال 3: مدت اعتبار کارنامه قبولی (قبولی در آزمونهای کتبی و شفاهی) چه مدت می باشد؟

جواب: مدت اعتبار کارنامه قبولی یکسال می‌باشد و دریانورد یکسال (12 ماه) فرصت دارد تا برای صدور مدرک شایستگی یا مهارت اقدام نماید. در غیر این صورت می‌بایستی در آزمون شفاهی سمت خود مجدداً شرکت نموده و قبول شود.

سؤال 4: چند بار می توان برای نتایج آزمونهای دریانوردی درخواست تجدید نظر داد ؟

جواب: فقط یکبار.

سؤال 5: شرط معدل دریانورد چگونه می باشد ؟

جواب: داوطلبان در بازه زمانی 24 ماه که فرصت قبولی در آزمونهای کتبی و شفاهی را دارند، چنانچه در هر دوره‌ای معدل 30 یا کمتر کسب نمایند بار اول محرومیت از یک دوره آزمون کتبی، بار دوم محرومیت از دو دوره آزمون کتبی را در بر خواهد داشت.

سؤال 6: جریمه تخلف و تقلب در آزمونهای  دریانوردی چگونه می باشد؟

جواب: در صورت تخلف دریانورد (شامل تقلب در آزمونها، حضور به جای فرد دیگر، ارایه خدمات دریایی غلط و ...) با تصمیم کار گروه ویژه دریانوردی متضمن برخورد به تناسب شهرت تخلف بشرح ذیل می باشد :

-          محرومیت در ادامه آزمون که در آن مرتکب تخلف شده است.

-          محرومیت در ادامه دوره جاری که در آن مرتکب تخلف شده است.

-      علاوه بر محرومیت از دوره آزمون جاری، محرومیت از شرکت در آزمون‌ها برای یک دوره بعدی.

 سؤال 7: نحوه ارایه خدمت دریایی برای پرسنل خطوط کشتیرانی داخلی که امکان بارگذاری الکترونیکی خدمات دریایی را دارند چگونه است؟

جواب: پس از تخصیص رمز و دسترسی به شرکت کشتیرانی مربوطه، درج اطلاعات خدمات دریایی طبق فرمت اعلام شده انجام می‌گردد ارایه اصل شناسنامه دریایی ممهور به مهر کشتی، ارایه Computer sheet با مهر شرکت کشتیرانی مربوطه، بارگذاری (Upload) خدمت دریایی توسط کشتیرانی مربوطه و ارایه اصل گذرنامه

سؤال 8: نحوه ارایه خدمت دریایی برای پرسنل خطوط کشتیرانی داخلی که امکان بارگذاری Upload الکترونیکی خدمات دریایی برای آنها وجود ندارد چگونه می باشد ؟

جواب: ارایه اصل شناسنامه دریایی ممهور به مهر کشتی، ارایه Computer Sheet یا نامه رسمی با مهر شرکت کشتیرانی مربوطه، ارایه اصل قرارداد کار Seafarer Employment Agreement با مهر مالک شناور یا ارایه فیش واریز حقوقی ماهیانه دریانورد در مدت زمان قرارداد کار ممهور به مهر کشتی و فرمانده کشتی Pay Slip یا ارایه لیست بیمه دریانورد در زمان حضور کشتی، ارائه گذرنامه جهت رویت مهر ورود و خروج از کشور

سؤال 9: نحوه ارایه خدمت دریایی برای پرسنل خطوط کشتیرانی خارجی با پرچم خارجی چگونه می باشد ؟

جواب: ارایه اصل شناسنامه دریایی ممهور به مهر کشتی، ارایه Computer sheet با مهر شرکت کشتیرانی مربوطه، ارایه اصل قرارداد کار Seafarer Employment Agreement با مهر مالک شناور یا ارایه فیش واریزی حقوق ماهیانه دریانورد در مدت قرارداد ممهور به مهر کشتی، فرمانده کشتی Pay Slip، ارائه لیست خدمه کشتی ممهور به مهر کشتی و فرمانده در زمان سوار شدن و قبل از پیاده شدن به نحوی که رده و سمت دریانورد مشخص باشد (Crew List)، ارایه گذرنامه جهت رویت مهر ورود و خروج از کشور

سؤال 10: آیا امکان برگزاری آزمونهای کتبی و شفاهی سمتهای نامحدود درتمامی بنادر می‌باشد؟

جواب: بله، در هنگام ثبت در پورتال می بایست حوزه آزمونی خود را بندر موردنظر انتخاب نمایید.

سؤال 11: منظور از آزمون شفاهی تمدیدی چیست؟

جواب: گواهینامه شایستگی یا مهارت هر دریانورد 5 سال اعتبار دارد و چنانچه دریانوردی پس از دریافت گواهینامه شایستگی یا مهارت خود در طول 5 سال گذشته، حداقل یکسال خدمات دریایی نداشته باشد. می‌بایست جهت تمدید گواهینامه شایستگی یا مهارت در آزمون شفاهی تمدیدی شرکت نماید.این در صورتیست که دریانورد گواهی طی دوره تطبیقی سمت خود را ارائه نداده باشد.

سؤال 12: منظور از آزمون شفاهی تطبیقی چیست؟

جواب: چنانچه دریانوردی در دوره آموزشی تطبیقی 2010 شرکت نکرده باشد جهت شرکت در آزمون سمت مربوطه و صدور یا تمدید گواهینامه مربوطه در آزمون شفاهی تطبیقی شرکت نماید. این در صورتیست که دریانورد گواهی طی دوره تطبیقی سمت خود را ارائه نداده باشد.

سؤال 13:چگونه می توانم به نمونه سوالات آزمون های شایستگی دریانوردی دسترسی داشته باشم؟

جواب:پس از برگزاری آزمون های شایستگی در هر فصل سوالات و پاسخ نامه ها در سایت اصلی سازمان بنادر به آدرس PMO.IR و نیز در پورتال قدیم و جدید اداره امور دریانوردان (SP.PMO.IR) و همچنین در کانال سروش اداره به آدرس PMO_SEAFARERS@ در دسترس می باشد.

سوال 14: مدارکی که برای  تایید خدمات دریایی برای تمامی  دریانوردان مورد نیاز می باشد چیست؟

جواب:

1- قرارداد کار

2- بیمه

3- حقوق پرداختی ( فیش واریزی)

4- ارائه اصل گذرنامه

5- فهرست خدمه کشتی (Crew list)

6- خدمات دریایی در سیستم سازمان بنادر توسط شرکت کشتیرانی مربوطه ثبت شده باشد

7- نامه تاییدیه اسکن شده باشد و بارگزاری در پرونده

8- صفحات مهر کشتی CDC اسکن شده باشد و بارگزاری در پرونده

سوال 15: مدارک مورد نیاز جهت ورود به جلسه آزمون چیست؟

جواب:

1- کارت ورود به جلسه

2- کارت ملی

3- لباس فرم سفید و شلوار مشکی

4- آوردن جزوه و کتاب و حتی کاغذ سفید و ساعت و موبایل و هرگونه وسایل الکترونیکی ممنوع میباشد

5-  ماشین حساب غیر مهندسی. (در آزمون هایی که نیاز به ماشین حساب می باشد حتما" از ماشین حساب های غیر مهندسی استفاده گردد) به محض مشاهده اقلام ذکر شده ضبط خواهد شد و از ادامه آزمون جلوگیری به عمل خواهد آمد.

6-  ماشین حساب بهمراه داشته باشید. (از ماشین حساب غیر مهندسی استفاده نمایید)

سوال 16: نحوه اقدام دانشجویانی که برای کارورزی نیاز به شاسنامه دریانوردی دارند ولی هنوز فارغ التحصیل نشده اند چگونه است؟

جواب: دانشجویان فوق میبایست با مراجعه به دانشگاه خود جهت ثبت تیک اعزام کارورزی به سازمان بنادر اقدام نمایند.

سوال 17: فرق بین تمدید و ارتقاء در شناسنامه دریانوردی چیست؟

جواب: اگر اعتبار  شناسنامه (تاریخ انقضا) به پایان رسیده تمدید را انتخاب کنید اگر تاریخ شناسنامه دریانوردی هنوز مهلت دارد و قصد درج ارتقاء سمت  در شناسنامه را دارید ارتقاء را انتخاب کنید.

اگر کسانی که مهلت شناسنامه به پایان رسیده و قصد ارتقاء سمت را نیز دارند " تمدید " را انتخاب کنید. 

سوال 18: فرق بین کارمند کشتی و دریانورد برای دریافت شناسنامه دریانوردی به چه طریق انجام خواهد شد؟

جواب: کسانی که کارت ملوانی یا گواهینامه شایستگی ندارند اول میبایست  نامه معرفی خود را از شرکت کشتیرانی مربوطه (درسربرگ و مهر و امضا) در سیستم بارگزاری نمایند  و در قسمت سمت" کارمند کشتیرانی" را  انتخاب کنند . کسانی که فقط دریانورد(ملوان یا گواهینامه شایستگی دارند ) در قسمت سمت "دریانورد" را انتخاب کنند.اگر همسر دریانورد هستید گزینه همسر را انتخاب نمایید.

سوال 19:تا چه زمانی حذف و اضافه دروس امکان پذیر میباشد؟

جواب: تا قبل از تایید کارشناس میتوانید حذف و اضافه را انجام دهید

سوال 20:چگونه وارد پروفایل کاربری شوم؟

جواب: پس از ورود به سایت در صورتی که رمز خود را به یاد دارید روی ورود کلیک نمائید. در صورت فراموشی رمز عبور  از گزینه فراموشی رمز عبور استفاده نمائید.

در صورتی که سیستم شما را شناسایی نکرد از گزینه کاربر جدید استفاده و ثبت نام نمائید.

توجه داشته باشید تشکیل پرونده برای اولین بار پس از مراجعه به پزشک معتمد سازمان انجام می شود. 

سئوالات متداول صدور پروانه فعالیت مراکز آموزشی دریانوردی

1.چه کسی می تواند مجوز تاسیس بگیرد ؟

هر شخصی (حقیقی یا حقوقی) که برای اولین بار تقاضای تاسیس مرکز آموزش دریانوردی و یا شعب جدید را دارد، می بایست پس از اخذ موافقت اولیه از دستگاه نظارت مرکز، فرم های مربوط به مشخصات و تعهدات مرکز آموزش دریانوردی را طبق مندرجات در فرمهای پیوستی (فرمهای شماره 1،2و3) تکمیل و به همراه سایر مدارک مندرج در فرم شماره 3، به دستگاه نظارت مرکز/بندر ارائه نماید. (دانشگاه ها، دانشکده ها، هنرستان ها، آموزشکده ها و ادارات شیلات که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان شیلات فعالیت می نمایند با ارائه تفاهم نامه، ملزم به تکمیل و ارائه بخش هایی از فرم های مذکور نمی باشند).

2.روش اخذ مجوز تاسیس مرکز آموزشی چگونه است؟

 تلفیق الکترونیکی و غیرالکترونیکی

3. شرایط اخذ مجوز تاسیس چگونه است؟  

(مطابق با دستورالعمل صدور مجوز و نظارت بر مراکز آموزش دریانوردی به شرح ذیل: )

 2-1-1-5 دستگاه نظارت مرکز پس از دریافت مدارک، اطمینان حاصل  می نماید که شرکت/ موسسه متقاضی، شرایط ذیل را جهت ثبت مرکز آموزش دریانوردی دارا می باشد:

 الف)  مدیرعامل/رئیس می بایست دارای حداقل گواهینامه شایستگی افسر دوم GT≥500 و یا افسر مهندس سوم KW≥750  سفرهای نامحدود و یا مدرک تحصیلی لیسانس علوم دریایی با حداقل 5 سال سابقه مرتبط با آموزش دریانوردی باشد.

ب) : حداقل یک نفر با مدرک شایستگی افسر دوم GT500 و یا افسر مهندس سوم KW750 سفرهای نامحدود و یا با مدرک تحصیلی فوق دیپلم ناوبری/موتورهای دریایی با حداقل 5 سال سابقه دریانوردی بعنوان فرد ثابت دریایی برای هر مرکز آموزشی الزامی می باشد.

ج): شرایط احراز این بند(1-5) برای دانشگاهها /دانشکده‌ها/ هنرستان‌ها/ سازمان شیلات مطابق با تفاهم نامه منعقده با سازمان اجرا خواهد شد.

تبصره 1: حداقل تعداد نفرات ثابت برای تأسیس مرکز آموزشی مجری دوره‌های افسری سفرهای نامحدود (در شعبه مرکزی و یا در هر شعبه) شامل افراد با شرایط و شایستگی‌های ذیل ‌باشند:

‌أ-        مدیرعامل/ رئیس با حداقل با مدرک مندرج در بخش الف بند 2-1-1-5

‌ب-   مدیر/ معاون آموزش حداقل با مدرک تحصیلی لیسانس علوم دریایی (عرشه یا موتور)  یا حداقل گواهینامه شایستگی معتبر افسر دوم GT≥500 یا افسر مهندس سوم KW≥750 سفرهای نامحدود با حداقل 2 سال سابقه آموزش دریانوردی

‌ج-     مدیر گروه عرشه/موتور/الکترونیک به ترتیب دارای حداقل گواهینامه شایستگی فرمانده  GT3000، سرمهندس KW3000 سفرهای نامحدود و افسر مهندس الکترونیک معتبر (بر اساس نوع مجوز درخواستی)‌ با حداقل 2 سال سابقه آموزش دریانوردی به انضمام هیات علمی ثابت شامل اساتید ثابت غیر مدعو

‌د-      کارشناس سیستم مدیریت کیفیت با مدرک تحصیلی حداقل لیسانس مهندسی صنایع / مدیریت صنعتی و سوابق مرتبط

‌ه-       مسئول ثبت نام با مدرک تحصیلی حداقل دیپلم

‌و-       افسر انضباطی با مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و تجارب متناسب

‌ز-       مسئول خدمات

(نفرات فوق نمی توانند پست فرد یا افراد دیگری را با حفظ سمت اشغال نمایند)

تبصره 2: حداقل تعداد نفرات ثابت برای تأسیس مرکز آموزشی مجری دوره‌های نزدیک به ساحل (در شعبه مرکزی و یا در هر شعبه) شامل افراد با شرایط و شایستگی‌های ذیل ‌باشند :

‌أ-        مدیرعامل/ رئیس با حداقل با مدرک مندرج در بخش الف بند 2-1-1-5

‌ب-   مدیر/ معاون آموزش حداقل مدرک تحصیلی فوق دیپلم دریایی (ناوبری یا موتور) یا حداقل گواهینامه شایستگی معتبر افسر دوم 500GT<3000 یا افسر مهندس دوم KW<3000 سفرهای نزدیک به ساحل با حداقل 2 سال سابقه آموزش دریانوردی

‌ج-     کارشناس سیستم مدیریت کیفیت با مدرک تحصیلی حداقل لیسانس با سوابق و گواهینامه های مرتبط

‌د-      مسئول ثبت نام با مدرک تحصیلی حداقل دیپلم

‌ه-       مسئول خدمات

(نفرات فوق نمی توانند پست فرد یا افراد دیگری را با حفظ سمت اشغال نمایند)

تبصره 3: مرکز آموزشی که مالک و هیات مدیره آن تغییر می کند، می تواند با دارا بودن شرایط مندرج در این دستورالعمل و با تائید دستگاه نظارت مرکز تغییر نام داده و یا با نام قبلی به فعالیت خود ادامه دهند.

تبصره4: ادغام مراکز آموزشی با توافق کتبی طرفین و با تائید دستگاه نظارت مرکز با نام و کد فعالیت یکی از آنها بلامانع می باشد.

د) سهامداران/اعضاء هیات مدیره/موسسین، مدیر آموزش و کارکنان مرکز آموزشی نمی بایست جزء کارکنان دستگاه نظارت مرکز/بندر باشند. پرسنل دستگاه نظارت می‌توانند به عنوان مدرس در مراکز آموزشی فعالیت نمایند.

ه) پس از دریافت مدارک از متقاضی، نسبت به استعلام از واحد حراست سازمان/ بندر محل تاسیس مرکز آموزش اقدام به عمل می آید.

و) برگزاری دوره های آموزش دریانوردی بر اساس قوانین و مقررات ملی و دستورالعمل ها، جزء شرح فعالیت های مرکز آموزش متقاضی پروانه فعالیت می باشد.

3-1-1-5 حداقل شرایط فضای مراکز آموزش دریانوردی باید بر اساس(ضمیمه شماره 1) دستورالعمل ایجاد گردد که در نهایت و در صورت موافقت با تاسیس و شروع فعالیت مرکز آموزشی، پس از تأیید بازدید فضا و محیط، کد فعالیت آموزشی از سوی دستگاه نظارت مرکز به مرکز آموزشی تخصیص می‌یابد.

4. مدارک مورد نیاز برای تاسیس مرکز:

1-ارائه درخواست کتبی و اخذ موافقت اولیه از تهران

2- روگرفت اساسنامه مرکز آموزشی

3- روگرفت شناسنامه اعضاء هیأت مدیره و مدیر مرکز آموزش دریانوردی

4- یک قطعه عکس مدیر مرکز آموزش دریانوردی

5- روگرفت مدرک تحصیلی مدیر مرکز آموزش دریانوردی، رئیس هیأت مدیره

6- کروکی ، نقشه ساختمان و آدرس کامل پستی

7- گواهی عدم اعتیاد مدیر مرکز آموزش دریانوردی

8- تأییدیه اماکن عمومی نیروی انتظامی محل مربوطه

(تاییدیه از طریق مکاتبه یا لینک الکترونیکی مورد قبول می باشد.)

9- گواهی عدم سوء پیشینه موسس/موسسین،  مدیرعامل/رئیس مرکز آموزشی و مسئول شعبه مرکز آموزش دریانوردی

10- تأییدیه حراست سازمان/ بندر

11- درج آخرین تغییرات هیئت مدیره در روزنامه رسمی کشور

12- تکمیل فرم مشخصات مرکز آموزش دریانوردی (فرم شماره:1)

12- تکمیل فرم تعهدات مرکز آموزش دریانوردی (فرم شماره:2)

13-تکمیل فرم مدارک لازم مراکز آموزش دریانوردی( فرم شماره: 3)

14-چنانچه مرکز آموزشی در استان های بندری تاسیس می شود، متقاضی می بایست از استان ذیربط اقدام نماید. درصورت امکان سنجی استانها و نیاز آنها به مرکز آموزشی جدید التاسیس، اداره کل مربوطه به تهران تقاضای مربوطه را ارسال می نماید.

5. مدت زمان صدور مجوز تاسیس چقدر می باشد ؟

اداره کل امور دریانوردان حداکثر 30 روز کاری پس از بررسی شرایط و در صورت کامل بودن کلیه مدارک، مجوز مربوطه را براساس ضوابط جاری دستورالعمل مربوطه صادر می نماید.

6 هزینه صدور مجوز تاسیس چقدر می باشد؟

هزینه ندارد.

7. چگونه می توان مجوز برگزاری دوره آموزشی را اخذ نمود؟

پس از تاسیس مرکز آموزشی بر اساس دستورالعمل صدور مجوز و نظارت بر مراکز آموزشی و دستورالعمل برگزاری دوره مربوطه صادر می شود.

8. مدت زمان صدور مجوز برگزاری دوره آموزشی چقدر می باشد؟

حداکثر 14 روز کاری پس از داشتن کلیه شرایط لازم.

  1- اگر شناور برای بندر خاصی اعلام نمایندگی کرده باشد و بنا به هر دلیلی مجبور به تغییر سفر شود باید چه اقدامی بکنیم؟

بستگی به وضعیت سفر دارد اگر وضعیت سفر در اعلامیه نمایندگی ثبت شده است باشد که خود بندر می تواند بعد از پر کردن برگه مربوط اداره عملیات دریایی اقدام به لغو سفرنماید.

اگر وضعیت سفر وارد بندر شده باشد حتما باید اداره عملیات دریایی بندر تاییدیه عملیات دریایی تهران (آقای قادری) را اخذ نماید و سپس از طریق پشتیبانی سیستم جامع دریایی اقدام به لغو سفر نماید.

 

2- نماینده کشتیرانی برای ثبت سفر جدید با پیغام "قادر به ثبت سفر برای شناور مورد نظر نمی باشید لطفا با کنترل ترافیک بندر تماس حاصل نمایید "مواجه می شود این پیغام به چه معنی است؟

این پیغام به معنی این است که برای این شناور سفر بازی وجود دارد که هنوز توسط اداره عملیات دریایی نهایی سازی نشده است لذا لازم است که با برج کنترل بندر خود هماهنگی لازم را به عمل آورده تا سفر باز شناور را تکمیل نمایند و سپس اقدام به درج سفر جدید کند.

 

2

 

3- اگر شناور ایرانی غیر فعال باشد باید از کجا پیگیر فعال شدن شناور مربوطه باشیم؟

برای پیگیری امور فعال غیرفعالی شناوران ایرانی تنها باید از ادارات ثبت بنادر محل ثبت شناور اقدام نمود که در این خصوص هم پیغام مقتضی هنگام ثبت اعلامیه نمایندگی در سیستم رویت خواهد شد.

 

3

 

4- اگر شناور خارجی غیرفعال شد باید به چه صورت اقدام به فعال شدن شناور خارجی کنیم؟

برای شناوران خارجی حتما میبایست گواهینامه های ثبت و ظرفیت شناور حین ثبت اولیه شناور خارجی  در سیستم پیوست گردد و همچنین پر کردن فیلد موسسه رده بندی نیز برای فعال شدن شناور خارجی الزامی میباشد، برای این کار شما میتوانید از بخش زیر اقدام به ویرایش شناور خارجی کرده و مستندات مربوطه را جهت فعال شدن شناور ضمیمه نمایید:

جستجو اسناد--> جستجو اطلاعلاعات-->جستجو شناور-->جستجوی شناور-->انتخاب رکود پیدا شده-->ویرایش

 

4

 

5- اگر بخواهیم اسکله جدید را به بندر اضافه کنیم یا برای  چه اقدامی باید بکنیم؟

برای اضافه کردن اسکله جدید ابتدا باید از عملیات دریایی تهران تاییده گرفته شود وسپس از کانال پشتیبانی جهت اضافه شدن به سیستم جامع دریایی اقدام کنید.

 

6- در هنگام ثبت خروج شناور با پیغام شناور از سمت کنترل و بازرسی ممنوع الخروج یا توقیف است مواجه می شویم چه اقدامی بکنیم؟

از واحد کنترل و بازرسی اداره بندر خود جهت  بررسی و رفع توقیف یا ممنوع الخروجی شناور اقدام نمایید.

 

7- نماینده کشتی رانی در هنگام ثبت سفر جدید برای شناور با پیغام " برای این شناور امکان ثبت سفر جدید وجود ندارد. سفری با شماره دریایی  leng139900394 زیر در سامانه وجود دارد که هنوز از بندر خارج نشده است." مواجه میشود در این صورت باید چه اقدامی بکند ؟

کاربر کافی است به بندر مربوطه که به صورت مختصر در ابتدای شماره دریایی اشاره شده است اعلام نماید تا سفر مربوطه را ببندند.

 

7

 

8- در هنگام ثبت کرو لیست شناوران ایرانی وقتی دو کاپیتان در لیست داریم چطور میتوان شخص دوم که در این سفر جز خدمه است را ویرایش و ثبت نمود؟

در این مورد چه در ورود (ثبت اعلامیه نمایندگی)و چه در خروج(درخواست اجازه حرکت) دریانورد را از لیست دریانوردان با استفاده از تنها کدملی جستجو و تایید کرده و در صفحه بعدی از فیلد پایین صفحه سمت را ویرایش و ثبت میکنیم.

لازم به ذکر است که در هر سفر فقط و فقط باید یک کاپیتان درج شده و برای تعیین نوبت در ورود حتما علاوه بر درج صحیح کرولیست، تیک تایید نهایی خدمه  و در خروج تیک تایید نهایی درخواست را برای بررسی درخواست خروج از سمت بندر زده باشید، ضمنا برای سهولت در درج کرو لیست در ورود میتوانید از دکمه بارگذاری لیست افراد سفر از سفر قبلی شناور و در خروج از دکمه های بارگذاری لیست افراد سفر از سفر قبلی شناور یا بارگذاری لیست افراد سفر از خدمه ورودی استفاده نمایید.

 

8

 

8-2

 

8-3

 

9- در صورت برخورد با پیغام تاریخ و ساعت تقریبی ورود نمی تواند از تاریخ و ساعت درج شده در زمان ثبت کوچکتر باشد در هنگام ثبت اعلامیه نمایندگی یا ثبت ویرایش خروج مواجه شدیم چه اقدامی باید انجام دهیم؟

 

9

 

در این موارد ساعتی که بعنوان ساعت تقریبی ورود در تب درخواست اعلامیه نمایندگی درج کرد هاید کوچکتر از زمان زدن دکمه ذخیره در این صفحه میباشد، در حقیقت این به مثابه اعلام نمایندگی بعد از ورود شناور به بندر میباشد که عملا امکان پذیر نیست و باید ضمن در اختیار قرار دادن اطلاعات سفر  به واحد پشتیبانی از طریق ثبت تیکت در دانا اقدام به تغییر زمان درج سفر(زدن دکمه ذخیره) در تب درخواست اعلام نمایندگی نمایید.

 

10- در صورتیکه در هنگام اعلام نمایندگی یا ثبت درخواست خروج با پیغام، نماینده محترم شما در سامانه امورکارگزارن مجوز فعالیت ندارید مواجه شدیم چه اقدامی باید انجام دهیم؟

در این مورد باید با سامانه امور کارگزارن تماس گرفته و با آنها در خصوص بارگذاری مجوز فعالیت شرکت نمایندگی در سیستم جامع تعامل نمایید،لازم به ذکر است که این اطلاعات مستقیما از سامانه امور کارگزارن خوانده و به صورت اتوماتیک در سامانه سیستم جامع دریایی درج میشوند.

 

10

 

11- در صورتیکه شناور موفق به خروج از بندر بعد از فرصت 5 روز از تاریخ تایید اجازه حرکت توسط بندر نشد یا به هر دلیلی نیاز تمدید اجازه حرکت بود چه اقدامی باید انجام دهیم؟

در این صورت بعد از جستجو سفر از منوی جستجو اسناد و رجوع به ثبت ویرایش خروج برای سفر،در تب درخواست اجازه حرکت دکمه تمدید اجازه حرکت را بعد از درج اطلاعات جدید مزنیم.

 

11

 

12- برای درخواست نمایندگی ثانویه باید چه اقدامی انجام داد؟

در صورتیکه نماینده اصلی قصد درخواست نماینده ثانویه برای سفر داشته باشد،هنگام اعلامیه نمایندگی باید نوع نماینده را charterer  انخاب نماید.

بعد از درخواست نماینده(پر کردن فیلدهای اجباری و ذخیره در تصویر دوم)،بندر نیز میبایست درخواست را تایید نماید.(بعد از انتخاب سفر توسط کاربر بندر تصویر سوم نمایش داده میشود که برای تایید باید تیک مورد تایید است را فعال کند)

لازم به ذکر که نماینده ثانویه اموری مانند درخواست آبرسانی و موارد این چنینی را انجام داده وقادر به انجام امور اصلی مانند ثبت خروج و دریافت pc  نیست.

 

12-1

 

12-2

 

12-3

 

13- برای درج سفر شناورهای کاپوتوژی چه اقداماتی باید انجام داد؟

اگر شناور انتخابی از سوی نماینده شرکت کشتیرانی در زمان درج اعلامیه نمایندگی، پرچمی غیر از ایران، بندر مبدا و در صورت وارد کردن بندر مقصد، هر دو بنادر ایرانی باشند پیغامی مبنی بر اینکه ممکن است شناور مورد نظر دارای مجوز کاپوتاژی باشد به کاربر نمایش داده می شود که در صورت تایید این موضوع از سمت کاربر، کاربر نماینده باید از طریق مدارک همراه حتما مجوز کاپوتاژی مربوط به شناور را به همراه اعلامیه نمایندگی پیوست کند.

 

13-1

 

همانور که در تصویر پیداست پرچم شناور غیر ایرانی میباشد.

 

13-2

 

اگر بنادر مبدا و مقصد توسط کاربر انتخاب و درج شوند، پیغام"شناور مورد نظر نیازمند اخذ مجوز کاپوتاژ است" را مشاهده می کند.

در صورتی کاربر نمایندگی کشتیرانی اقدام به تایید مربوط به مجوز کاپوتاژی نماید، باید از طریق مدارک همراه که در پایین صفحه تب درخواست اعلامیه نمایندگی قابل مشاهده است مدرک مورد نظر را درج کند و نوع آن را "مجوز کاپوتاژ" انتخاب نماید و در صورتی که مدرک را درج نکند، سیستم از ثبت اعلامیه نمایندگی جلوگیری کرده و خطایی مبنی بر لطفا فایل مربوط به مجوز کاپوتاژ را از طریق مدارک همراه پیوست نمایید را نمایش میدهد.

 

13-3

 

حال با توجه به اینکه درج بندر مقصد توسط کاربر نماینده کشتیرانی در زمان ثبت اعلامیه نمایندگی اجباری نمی باشد، در صورتی که بندر مقصد توسط کاربر درج نشود، سیستم هیچ پیغامی مبنی بر کاپوتاژی بودن شناور را نمایش نمی دهد. به همین دلیل لازم است برای بررسی کاپوتاژی بودن یا نبودن شناور این موضوع یکبار نیز در قسمت ثبت درخواست خروج بررسی شود. زیرا در زمان ثبت درخواست خروج توسط کاربر نماینده کشتیرانی، درج بندر مقصد اجباری می باشد، به همین دلیل در قسمت خروج نیز فرآیند دوباره بررسی می شود و در صورتی که بندر مبدا که کاربر در زمان ورود درج کرده و بندر مقصدی که در زمان خروج درج میکند ایرانی باشد به مانند ثبت اعلامیه نمایندگی پیغامی مبنی بر "شناور مورد نظر نیازمند اخذ مجوز کاپوتاژ است" را کاربر مشاهده میکند.

 

13-4

 

 در صورتی کاربر نمایندگی کشتیرانی اقدام به تایید مربوط به مجوز کاپوتاژی نماید، باید از طریق مدارک همراه که در تب "اطلاعات سفر" می باشد اقدام به درج مجوز کاپوتاژی نماید در صورت عدم درج مجوز، سیستم از ثبت درخواست خروج جلوگیری میکند.

بعد از درج درخواست خروج توسط کاربر نماینده کشتیرانی، بررسی درخواست توسط کاربر خدمات بندر مربوطه انجام میپذیرد.

در این قسمت در صورتی که شناوری که کاربر نماینده کشتیرانی برای آن اقدام به درج سفر کرده است دارای پرچم غیر ایرانی و بنادر مبدا و مقصد وارده از سوی کاربر ایرانی باشند پیغامی به کاربر خدمات مبنی بر اینکه " با توجه به بنادر مبدا و مقصد برای این شناور، ممکن است شناور مورد نظر نیازمند اخذ مجوز کاپوتاژ باشد" را مشاهده میکند و اطلاعات درج شده نسبت به این کاپوتاژِ بودن یا نبودن شناور که توسط نماینده نیز وارد شده است را رویت میکند، در صورتی که کاربر اقدام به درج مدرک برای مجوز کاپوتاژی کرده باشد، کاربر خدمات یک گرید مشاهده میکند که در آن می تواند مدرک ارسالی کاربر نماینده را فقط مشاهده کند.

سپس با توجه به مدرک ارسالی و مدارک مربوط به کاربر، اقدام به تایید و یا رد درخواست اجازه حرکت برای سفر مورد نظر میکند.

بدیهی است که با توجه به اینکه خدمات بندر میتواند اطلاعات مربوط به کاربر را مشاهده کند در صورتی که مشکلی در رابطه با مدارک کاربر اعم از درج نادرست مدرک و یا مسائل دیگر در رابطه با مجوز کاپوتاژی شناور وجود داشته باشد، عواقب احتمالی آن متوجه کاربر خدمات بندر مربوطه نیز خواهد بود.

 

13-5

1-      خدمات جانبی شامل چه خدماتی می شود؟

شامل خدماتی غیر خدمات ارائه شده برای ورود و خروج کشتی از بندر می شود و شامل خدمات آب رسانی- سوخت رسانی- خدمات یدک کشی، درخواست یدک کش، قایق، بارج و غیره می شود.

2-      ثبت درخواست خدمات جانبی و انجام ان توسط بندر مربوطه چگونه است؟

درخواست خدمات جانبی در سیستم جامع دریایی در تب ورود و خروج توسط نماینده کشتیرانی / نماینده ثانویه قابل ثبت می باشد و بندر مربوطه بر اساس درخواست، خدمات مذکور مدیریت و با هماهنگی انجام می دهد.

3-       ثبت درخواست خدمات جانبی توسط چه شرکتی قابل انجام است؟

ثبت درخواست خدمات جانبی توسط یا نمایندگی کشتیرانی یا نماینده ثانویه در سیستم جامع دریایی صورت می پذیرد. لازم به ذکر که نماینده ثانویه فقط می تواند خدمات جانبی که در بند یک گفته شد را انجام داده وقادر به انجام امور اصلی مانند ثبت خروج و دریافت pc  نیست.

4-      برای درخواست نمایندگی ثانویه باید چه اقدامی انجام داد؟

در صورتیکه نماینده اصلی قصد درخواست نماینده ثانویه برای سفر داشته باشد،هنگام اعلامیه نمایندگی باید نوع نماینده را charterer  انخاب نماید.(تصویر اول)

بعد از درخواست نماینده(پر کردن فیلدهای اجباری و ذخیره در تصویر دوم)،بندر نیز میبایست درخواست را تایید نماید.(بعد از انتخاب سفر توسط کاربر بندر تصویر سوم نمایش داده میشود که برای تایید باید تیک مورد تایید است را فعال کند)

خدمات جانبی 1

خدمات جانبی 2

خدمات جانبی 3

سوال 1- آیا برای تمامی خدمات ثبتی شناورها باید به ستاد مرکزی سازمان بنادر و دریانوردی در تهران مراجعه نمود؟

خیر- درحال حاضر در تمامی 7 استان ساحلی کشور ادارات و قسمتهای بازرسی و ثبت شناورها مستقر بوده که کلیه خدمات ثبت و صدور گواهینامه های دریایی برای شناورها و قایقهای ثبتی خود را انجام می دهند و نیازی به مراجعه به تهران نیست. همچنین درخصوص کشتیهای اقیانوس پیما، ادارات مذکور می توانند خدمات مربوط به صدور اکثر گواهینامه های دریایی آنها شامل BCLC, CLC, W.R, CSR و ISSC را به انجام رسانند.

 

سوال 2- چه شناورهایی در ایران قابل ثبت نیستند؟

1-   شناورهایی که از امکان تولید در داخل کشور برخوردارند شامل قایقها و شناورهای نو و مستعمل فایبرگلاس با کاربری باری، صیادی و مسافربری و همچنین قایقها و شناورهای نو و مستعمل چوبی با کاربری باری، صیادی، مسافری و تفریحی قابل ثبت نیستند.

2-   شناورهایی که قابلیت انطباق با الزامات فنی، ایمنی و اسنادی لازم اعم از قوانین و مقررات ملی و بین المللی مترتب برآنها را ندارند، قابل ثبت نیستند.

3-   شناورهای متعلق به اشخاص غیرایرانی (اعم از حقیقی و یا حقوقی) به شرح مندرج در ماده 1 قانون دریایی ایران، قابل ثبت نیستند (به استثناء شناورهای تانکر)

4-   شناورهایی که اصالت بدنه، موتور و اسناد آنها به تایید نرسد، قابل ثبت نیستند.

 

سوال3- برای شروع فرآیند ثبت شناورهای وارداتی چه مدارکی باید ارائه شود؟

·       برای شناورهای نوساز وارداتی مدارک ذیل به منظور تشکیل پرونده دریافت می شود:

1-   نقشه جانمایی عمومی و ظرفیت مخازن به همراه کتابچه های تعادل و با تاییدیه موسسه رده بندی مربوطه

2-   اصل گواهی ساخت و گواهی تحویل و تحول شناور با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور سازنده شناور و تصدیق وزارت امور خارجه ایران به همراه ترجمه رسمی آنها

3-   اصل مدرک خرید شناور با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور محل انجام معامله و تصدیق وزارت امور خارجه ایران به همراه ترجمه رسمی آن

4-   گزارش های درحین ساخت موسسه رده بندی

5-   گواهینامه های فنی و ایمنی و قانونی صادره توسط موسسه رده بندی

6-   کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی مالکان (درخصوص مالکان حقوقی کپی اسناسنامه و آگهی های شرکت در روزنامه رسمی)

7-   تکمیل فرم های درخواست ثبت، تعیین نام، اظهارنامه

·       برای شناورهای مستعمل وارداتی، کلیه مدارک معرفی شده جهت شناورهای نوساز وارداتی (به استثنای بند 2 و 4) به همراه مدارک ذیل به منظور تشکیل پرونده دریافت می شود:

1-   کپی مصدق گواهینامه ثبت قبلی

2-   اصل گواهینامه ابطال ثبت شناور از کشور ثبت قبلی با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور محل ابطال ثبت و تصدیق وزارت امورخارجه ایران به همراه ترجمه رسمی

3-   گزارش تشریحی موسسه رده بندی از وضعیت شناور

 

سوال 4: حق الثبت شناورها تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران چقدر است؟

حق الثبت هر شناور براساس ظرفیت ناخالص (GT) آن در ماده 13 از قانون اصلاح قانون دریایی ایران تعیین شده و ازطریق وب سایت سازمان بنادر و دریانوردی قابل دسترسی است.

1.  آیا برای تمامی خدمات ثبتی شناورها باید به ستاد مرکزی سازمان بنادر و دریانوردی در تهران مراجعه نمود؟

خیر- درحال حاضر در تمامی 7 استان ساحلی کشور ادارات و قسمتهای بازرسی و ثبت شناورها مستقر بوده که کلیه خدمات ثبت و صدور گواهینامه های دریایی برای شناورها و قایقهای ثبتی خود را انجام می دهند و نیازی به مراجعه به تهران نیست. همچنین درخصوص کشتیهای اقیانوس پیما، ادارات مذکور می توانند خدمات مربوط به صدور اکثر گواهینامه های دریایی آنها شامل BCLC, CLC, W.R, CSR و ISSC را به انجام رسانند.

2. چه شناورهایی در ایران قابل ثبت نیستند؟

 1-   شناورهایی که از امکان تولید در داخل کشور برخوردارند شامل قایقها و شناورهای نو و مستعمل فایبرگلاس با کاربری باری، صیادی و مسافربری و همچنین قایقها و شناورهای نو و مستعمل چوبی با کاربری باری، صیادی، مسافری و تفریحی قابل ثبت نیستند.

 2-   شناورهایی که قابلیت انطباق با الزامات فنی، ایمنی و اسنادی لازم اعم از قوانین و مقررات ملی و بین المللی مترتب برآنها را ندارند، قابل ثبت نیستند.

 3-   شناورهای متعلق به اشخاص غیرایرانی (اعم از حقیقی و یا حقوقی) به شرح مندرج در ماده 1 قانون دریایی ایران، قابل ثبت نیستند (به استثناء شناورهای تانکر)

 4-   شناورهایی که اصالت بدنه، موتور و اسناد آنها به تایید نرسد، قابل ثبت نیستند.

3. برای شروع فرآیند ثبت شناورهای وارداتی چه مدارکی باید ارائه شود؟

 برای شناورهای نوساز وارداتی مدارک ذیل به منظور تشکیل پرونده دریافت می شود:

 1-   نقشه جانمایی عمومی و ظرفیت مخازن به همراه کتابچه های تعادل و با تاییدیه موسسه رده بندی مربوطه

 2-   اصل گواهی ساخت و گواهی تحویل و تحول شناور با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور سازنده شناور و تصدیق وزارت امور خارجه ایران به همراه ترجمه رسمی آنها

 3-   اصل مدرک خرید شناور با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور محل انجام معامله و تصدیق وزارت امور خارجه ایران به همراه ترجمه رسمی آن

 4-   گزارش های درحین ساخت موسسه رده بندی

 5-   گواهینامه های فنی و ایمنی و قانونی صادره توسط موسسه رده بندی

 6-   کپی شناسنامه و کارت ملی تمامی مالکان (درخصوص مالکان حقوقی کپی اسناسنامه و آگهی های شرکت در روزنامه رسمی)

 7-   تکمیل فرم های درخواست ثبت، تعیین نام، اظهارنامه

 ·       برای شناورهای مستعمل وارداتی، کلیه مدارک معرفی شده جهت شناورهای نوساز وارداتی (به استثنای بند 2 و 4) به همراه مدارک ذیل به منظور تشکیل پرونده دریافت می شود:1-   کپی مصدق گواهینامه ثبت قبلی

 2-   اصل گواهینامه ابطال ثبت شناور از کشور ثبت قبلی با تاییدیه مقامات کنسولی ایران در کشور محل ابطال ثبت و تصدیق وزارت امورخارجه ایران به همراه ترجمه رسمی

 3-   گزارش تشریحی موسسه رده بندی از وضعیت شناور

 

4. حق الثبت شناورها تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران چقدر است؟

حق الثبت هر شناور براساس ظرفیت ناخالص (GT) آن در ماده 13 از قانون اصلاح قانون دریایی ایران تعیین شده و ازطریق وب سایت سازمان بنادر و دریانوردی قابل دسترسی است.

 سوالات متداول صدور مجوز کارگاه کشتی سازی

1.       برای دریافت مجوز کارگاه کشتی سازی چه مجوز هایی لازم است؟

مجوز کارگاه کشتی سازی نیازمند معرفی و مجوز سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت از محیط زیست  و چنانچه محل کارگاه کشتی سازی در حریم 60 متری از دریا واقع شده باشد اخذ مجوز بهره برداری کمیته صدور مجوز مهندسی سواحل سازمان بنادر و دریانوردی نیز الزامی است.

2.       برای دریافت مجوز کارگاه کشتی سازی، محوطه کارگاهی می تواند به صورت استیجاره ای باشد؟

خیر

3.       آیا مجوز کارگاه کشتی سازی محدودیت هایی دارد؟

بله، مجوز کارگاه کشتی سازی برای مدت یک سال اعتبار داشته که در صورت تایید شرایط کارگاهی می تواند تمدید شود. همچنین ظرفیت ساخت و تعمیر کشتی در کارگاه کشتی سازی مشخص شده است.

4.       آیا مجوز کارگاه کشتی سازی فقط سازمان بنادر و دریانوردی در تهران صادر می شود؟

خیر، مجوز های کارگاه کشتی سازی در هر استان توسط بندر واقع شده در آن استان مورد بررسی ، ممیزی قرار گرفته و گواهینامه مربوطه توسط همان بندر صادر می گردد. متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به ادارات و قسمت های بازرسی و ثبت شناورها هر استان درخواست صدور مجوز کارگاه کشتی سازی نمایند.

سوالات متداول صدور مجوز کارگاه تعمیر و خدمات پس از فروش تجهیزات ایمنی شناور

سوال 1. مراحل صدور تاییدیه جهت ارائه و سرویس تجهیزات ایمنی چگونه می باشد:

-          ارسال درخواست کتبی به اداره کل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی

-          انتخاب یکی از موسسات رده بندی داخلی یا بین المللی موردیتایید سازمان بنادر و دریانوردی

-          اجرای الزامات ذکر شده در قطعنامه شماره A.639(17)  مجمع عمومی و بخشنامه شماره 1093 کمیته ایمنی دریانوردی شامل :

1.       تاسیس کارگاه سرویس تجهیزات ایمنی

2.       بررسی توانایی های کارگاه و امکانات شرکت در زمینه ارائه و سرویس تجهیزات ایمنی بر اساس الزامات قطعنامه

3.       انجام آزمایشات عملی از تجهیزات ایمنی توسط موسسات رده بندی با نظارت نمایندگان سازمان و ارسال گزارش به اداره کل امور دریایی

4.       دریافت امتیاز نمایندگی از یکی از سازندگان معتبر جان پناه بادی (Solas Type)

5.       دریافت گواهینامه سرویس جان پناه بادی توسط پرسنل از شرکت سازنده

-          بررسی مدارک ، مستندات و گزارش موسسه در اداره کل امور دریایی و صدور مجوز

 

سوال 2. شرایط صدور تاییدیه برای تولید تجهیزات ایمنی شناورها دارای چگونه است؟

تولید وعرضه تجهیزات ایمنی شناورها شامل جلیقه نجات، حلقه نجات ، لایف رفت و .... منوط به تامین شرایط ذیل از سوی متقاضیان می باشد:

-          ارائه تصویر اساس نامه و آگهی شرکت در روزنامه رسمی که مشخص کننده حوزه فعالیت شرکت در زمینه تجهیزات ایمنی دریایی باشد.

-          ارائه کپی مصدق پروانه بهره برداری از سازمان صنعت ، معدن و تجارت در استان محل استقرار کارگاه برای تولید تجهیزات ایمنی دریایی

-          ارسال درخواست کتبی به اداره کل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی

-          معرفی شرکت به یکی از موسسات رده بندی مورد تایید سازمان بنادر و دریانوردی به منظور ارزیابی شرایط کارگاهی و تست نمونه آزمایشی تجهیزات ایمنی بر اساس آیین نامه ها و الزامات ملی و بین المللی و ارسال گزارش مربوطه به اداره کل امور دریایی سازمان

-          تایید امکانات و تمهیدات شرکت برای ارائه خدمات پس از فروش شامل گارانتی ، سرویس یا تعویض تجهیزات

-          بازدید از شرایط کارگاهی و نحوه فعالیت شرکت در زمینه تولید ، عرضه و خدمات پس از فروش محصولات

-          صدور تاییده شرایط کارگاهی و نمونه محصول توسط موسسه رده بندی

-          صدور تاییده توسط اداره کل امور دریایی سازمان جهت تولید ، عرضه و ارائه خدمات پیس از فروش تجهیزات ایمنی دریایی از سوی شرکت متقاضی

 

سوال 3. چه شرکت های دریایی مجاز به تامین و سرویس تجهیزات ایمنی هستند؟

شرکتهای دریایی دارای مجوز تامین و سرویس تجهیزات ایمنی در سایت سازمان بنادر و دریانوردی به آدرس www.pmo.ir  موجود بوده و در صورت تغییر به روز رسانی می گردد.

سوال 4. آیا هر شرکت ارائه کننده سرویس تجهیزات ایمنی مجاز به سرویس لایف رفت با هر برند می باشد؟

خیر . هر شرکت تنها مجاز به سرویس برند هایی است که دارای قرارداد نمایندگی بروز ، تاییدیه کارگاه و گواهینامه معتبر آموزشی پرسنل از تولید کننده لایف رفت می باشد. 

سوالات متداول صدور مجوز ساخت شناور

1.       آیا شخص حقیقی می تواند درخواست ساخت کشتی دهد ؟

خیر، درخواست ساخت کشتی صرفاً از طریق کارگاههای کشتی سازی مجاز می تواند انجام شود و متقاضیان حقیقی ساخت شناور می توانند با مراجعه به شرکت های کشتی سازی مجاز و عقد قرارداد با آنها نسبت به ساخت شناور خود اقدام نمایند

 

1. "سایر رویه ها " چه تعریفی دارد؟

عبارتست از رویه های گمرکی به غیر از واردات، صادرات، ترانزیت، کابوتاژ و ترانشیپ.

 

2.  TEUبه چه معناست؟

TEU واحد شمارش تعداد دستگاه(BOX)کانتینر است. هر کانتینر 20 فوت معادل یک TEU است. (هر دستگاه کانتینر 40فوتی معادل دو TEU محاسبه می گردد)

 

3. ظرفیت ناخالص کشتی- ((GROSS TONNAGE (GT چه تعریفی دارد؟

عبارتست از حجم تمام فضاهای بدنه و عرشه کشتی اعم از انبارهای کالا، کلیه مخازن مربوط به سوخت و آب و غیره،موتورخانه، فضاهای موردنیاز برای مسافرین و خدمه و فضاهای بالای عرشه که قابلیت بارگیری بر روی آنها وجود دارد.

این ظرفیت حجمی است و هر 100 فوت مکعب یا 2.83 متر مکعب برابر با یک تن ظرفیت غیرخالص می باشد (براساس ثبت بنادر)

 

4. عملکرد بندر چه تعریفی دارد؟

عبارتست از حاصل تقسیم میزان تناژ تخلیه و بارگیری شده (غیرنفتی) در دوره زمانی گزارش بر مدت زمان (روز) صرف شده (جمع زمان سرویس و زمان انتظار)

 

5. متوسط زمان سرویس چه تعریفی دارد؟

عبارتست از حاصل تقسیم زمان سرویس شناورهای غیرنفتی (بالای هزار تن) پایان عملیاتی بر فروند شناور (واحد: روز)

 

6. متوسط زمان انتظار چه تعریفی دارد؟

عبارتست از حاصل تقسیم زمان انتظار شناورهای غیرنفتی (بالای هزار تن) پایان عملیاتی بر فروند شناور (واحد: روز)

 

7. متوسط فروند روزانه چه تعریفی دارد؟

عبارتست از حاصل تقسیم فروند شناورهای غیرنفتی (بالای هزار تن) پایان عملیاتی بر دوره زمانی (واحد: روز/ فروند)

 

8. شناورهای بالای هزار تن چه تعریفی دارند؟

عبارت است از شناورهایی که GT آنان بزرگتر یا مساوی با هزار تن می باشد.

 

9. بارگیری چه تعریفی دارد؟

بارگذاری توسط هر نوع وسیله به شناور را بارگیری می گویند. اجزاء بارگیری عبارتست از صادرات، بارگیری ترانزیت،بارگیری کابوتاژ و بارگیری ترانشیپ

 

10. تخلیه چه تعریفی دارد؟

باربرداری از هر نوع شناور توسط هر نوع وسیله را تخلیه گویند. اجزاء تخلیه عبارتست از واردات، تخلیه ترانزیت،تخلیه کابوتاژ و تخلیه ترانشیپ.

 نصب و راه اندازی علایم کمک ناوبری

سوال 1: علایم کمک ناوبری چند نوع هستند؟

علایم کمک ناوبری دارای انواع کلی علایم لترال، کاردینال، خطر مجزا، آب­های ایمن، بویه مخصوص و شناسایی سریع مغروقه هستند و نیز انواع دیکر از علایم هستند که شامل قایق­های نورانی، بویه­های نورانی بزرگ، فانوس­های دریایی، فارهای مستقر در خشکی، چراغ­های ترانزیت، سکتور لایت­ها و علایم کمکی هستند.

سوال 2: پس از نصب علایم کمک ناوبری چه اقدامات دیگری باید انجام شود؟

پس از نصب و راه­اندازی علایم کمک ناوبری باید اعلامیه­های مربوط به نصب این علایم توسط اداره ایمنی دریانوردی در سازمان بنادر و دریانوردی تهیه شده و بصورت بین المللی منتشر گردد تا مشخصات این علایم از قبیل موقعیت جغرافیایی علامت، نوع علامت، ریتم چراغ، برد نورانی، ارتفاع علامت از سطح دریا در نقشه­های دریانوردی درج شده و برای دریانوردان قابل استفاده باشد. همچنین علایم کمک ناوبری نصب شده باید بصورت دایمی مورد نظارت و تعمیر و نگهداری لازم قرار داشته باشند تا آماده بکاری مناسب آن­ها همواره تامین شده باشد.

 

سوال 3: کاربرد علایم کمک ناوبری چیست؟

بطور کلی برای حفظ ایمنی آبراه و تعیین مسیرهای دسترسی بنادر و نیز برای اجتناب از خطرات موجود در بستر دریا از علایم کمک ناوبری استفاده می شود. به این ترتیب که با استفاده از علایم کمک ناوبری لترال سبز و قرمز محدوده­های سمت راست و چپ کانال ناوبری احداث شده برای دسترسی بنادر مشخص می شود تا شناورهای متردد از محدوده کانال خارج نشده و دچار سانحه نشوند. همچنین با استفاده از علایم کمک ناوبری کاردینال، خطر مجزا، شناسایی مغروقه سریع، مسیرهای اجتناب از خطرات موجود در بستر دریا تعیین می­گردد. علامت آب­های ایمن نیز مرز ورود به محدوده آب عمیق در هنگام خروج از بنادر را که از نظر ناوبری ایمن محسوب می شود تعیین می­نماید. قایق های نورانی محدوده نزدیک شدن به آب­های ساحلی از طرف دور از ساحل را تعیین می­کنند. سکتورلایت­ها قطاع ایمن برای حرکت در طول آبراه به طرف بندر و چراغ های ترانزیت نیز خط سیر ایمن به طرف بندر را نشان می­دهند. فانوس­های دریایی و فارها نیز محدوده خشکی را که برای تردد شناورها ناایمن است را نشان می­دهند. علایم کمک ناوبری کمکی مانند چراغ­های موج شکن ها، سیگنال­های مه و همچنین چراغ­های پل­ها و چراغ­های راهنمایی که در آبراه­های واقع در خشکی­ها کاربرد دارند نیز اطلاعات اضافی لازم برای تردد شناورها را فراهم می­کنند.

جستجو و نجات دریایی

  1 ) نحوه تماس با مرکز جستجو ونجات از سوی فرد یا شناور غیر کنوانسیونی چگونه است ؟

با گرفتن شماره 1550 کلیه نفرات مضطر میتونند با مراکز جستجو ونجات دریایی در ارتباط باشند

علاوه بر این از طریق سیستم های مخابراتی نیز قادر به دریافت پیام اضطراری میباشند

2) نحوه  اعزام تیم های امداد و نجات چگونه است ؟

 بلافاصله پس از اعلام مرکز جستجو ونجات دریایی به واحد های شناوری ، بالگردی و پهپادی بنا به نوع سانحه ، امکانات به منطقه اضطرار گسیل میشود

3) حداکثر مدت زمان اعزام نیرو های امدادی چگونه است ؟

حدو 30 دقیقه زمان برای اماده باش و خرج از دهانه حوضچه برای واحد های شناورهای ناجی  در نظر گرفته شده است

4) نحوه ارزیابی تیم های امداد و نجات چگونه است ؟

هر ساله تیم های ارزیابی با چک لیست های کامل و جامع اقدام به ارزیابی تیم ها امدادی مینمایند

5) نحوه دریافت پیام های اضطراری از سوی شناور مضر چگونه است ؟

 از طریق سیستم های ماهواره ای INMARSAT

 از طریق EPIRB 

 از طریق سیستم های مخابرات رادیویی

از طریق تماس تلفنی 

هیدروگرافی و لایروبی اسکله ها و آبراهها

1-      نحوه دسترسی به اطلاعات هیدروگرافی چگونه است؟

از طریق سامانه اداره سواحل و بنادر

2-      نحوه دسترسی به چارتهای دریایی چگونه است؟

از طریق سازمان های تولید کننده(نقشه برداری کشور یا سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح/شرکت پریمار)

3-      میزان رضایت از نوع خدمات و دقت داده‌ها چقدر است؟

راضی کننده است 

ارایه خدمات مخابرات دریایی

1-    شناورها برای برقراری ارتباط با مراکز رادیویی باید از چه تجهیزاتی استفاده کنند ؟

تجهیزات رادیویی هر شناور بر اساس گواهینامه دریانوردی آن مشخص میشود که توسط موسسات رده بندی بصورت دوره ای بررسی میگردد .

2-    در صورت مشاهده یک سانحه شناور ها چگونه می توانند به مراکز رادیویی اعلام نمایند ؟

شناورها میتوانند از طریق بیسیم با نزدیک ترین ایستگاه مخابراتی تماس برقرار کرده یا از تجهیزات GMDSS برای اعلام اضطرار استفاده نمایند . 

انتشار اعلامیه های دریایی و هواشناسی

1- بازه یا بازه های زمانی مورد نظر برای ارائه پیش بینی دریایی چگونه است؟

بازه زمانی 12 ساعته به شرح ذیل :

  1. صبح ساعت 00: 08
  2. شب ساعت 00: 20

2- مناطق و بنادر مورد نظر برای ارائه پیش بینی دریایی (با ذکر مشخصات جغرافیایی) کدام است؟

استان های ساحلی در کشور بر اساس تقسیم بندی سازمان هواشناسی کشور

به عنوان مثال :

  1. استان مازندارن :
  1. منطقه رامسر (36 54N-50 40E)
  2. نوشهر (36 39N-51-30E)
  3. فریدونکنار (36 40N-52 40E)
  4. بابلسر (36 43N-52 39E)

3- کدام پارامترهای هواشناسی دریایی زیر مرتبط با فعالیت شما می باشد؟

  1. بارش باران
  2. سمت و سرعت باد
  3. سمت و سرعت جریان                 
  4. دمای هوا
  5. ارتفاع موج                                 
  6. دمای آب
  7. پریود موج                                  
  8. رطوبت هوا
  9. جهت موج                                 
  10. ابرناکی                                      
  11. دید افقی
  12. جزر و مد                                                  
  13. پدیده های جوی

4- کدامیک از فعالیتهای دریایی (برای مثال دریانوردی، تخلیه و بارگیری و غیره) برای ارائه پیش بینی مد نظر سازمان بنادر و دریانوردی می باشد؟

A.      تخلیه و بارگیری: بارش باران – سمت و سرعت باد – برف و کولاک شدید

B.      علمیات پهلودهی و جداسازی، ارتفاع موج – سمت و سرعت باد – دید افقی – جهت موج – مه غلیظ – برف و کولاک شدید

C.       عملیات جستجو و نجات دریایی: بارش باران – سمت و سرعت جریان – ارتفاع موج – جهت موج – سمت و سرعت باد – دید افقی – پدیده های جوی – مه غلیظ – برف و کولاک شدید

D.       عملیات مقابله با آلودگی: سمت و سرعت باد – ارتفاع موج- دید افقی – جهت موج – دمای هوا – دمای آب

E.       مسافری و تفریحی : سمت و سرعت باد – ارتفاع موج- دید افقی – جهت موج – دمای هوا – دمای آب

5- مقادیر حدی پارامترهای هواشناسی برای صدور هشدار در سه سطح زرد، نارنجی و قرمز برای هر یک از انواع شناورها (با ذکر دسته بندی شناورها و محدوده فعالیت آن ها) به چه صورت می باشد؟

بر اساس دستور العمل تهک دریایی که متناسب با شرایط بنادر هر استان تدوین شده است، هشدار هواشناسی دریایی تولید و صادر می گردد.

به عنوان مثال :

نوع شناور

محدوده فعالیت

مقادیر حدی پارامتر سرعت باد

هشدار سطح زرد

هشدار سطح نارنجی

هشدار سطح قرمز

خدماتی

خلیج فارس و دریای عمان

بالای 12 نات

بالای 15 نات

بالای 18 نات

تجاری

خلیج فارس و دریای عمان

بالای 15 نات

بالای 20 نات

بالای 25 نات

صیادی

خلیج فارس و دریای عمان

بالای 15 نات

بالای 20 نات

بالای 25 نات

مسافربری

خلیج فارس و دریای عمان

بالای 15 نات

بالای 20 نات

بالای 25 نات

نوع شناور

محدوده فعالیت

مقادیر حدی پارامتر ارتفاع موج

هشدار سطح زرد

هشدار سطح نارنجی

هشدار سطح قرمز

تجاری

خلیج فارس و دریای عمان

تا 3 پا

تا 4 پا

از 4 به بالا

صیادی

خلیج فارس و دریای عمان

تا 3 پا

تا 4 پا

از 4 به بالا

مسافربری

خلیج فارس و دریای عمان

تا 3 پا

تا 4 پا

از 4 به بالا

خدماتی

خلیج فارس و دریای عمان

تا 5. 2 پا

تا 5. 3 پا

از 5. 3 پا به بالا

  

کنترل و بازرسی کشتی‌ها:

سوالات مربوط به فرآیند کنترل و بازرسی از سکوهای ثابت و متحرک

1- آیا سکوهای ثابت و متحرک مشمول مقررات کنترل و بازرسی سازمان بنادر می گردند؟

بله، کلیه سکوهای ثابت و متحرک ملکی و استیجاری در آب های تحت حاکمیت و صلاحیت جمهوری اسلامی ایران مشمول نظارت می باشند

2-نظارت فنی و ایمنی و محیط زیستی سازمان بنادر در چه مناطقی اعمال می گردد؟

کلیه آب های حاکمیتی دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان

3-هدف از نظارت بر سکوهای ثابت و متحرک چیست؟

ارتقا استاندادهای عملیات و بهره برداری آنها، کمک به حفظ محیط زیست منطقه حساس دریایی خلیج فارس و پیشگیری از آلودگی آن

4-فرایند بازرسی از سکوها چیست؟

در ابتدا سکوهای فراساحلی بر اساس میزان ریسک آنها و با شاخص هایی همچون حجم تولید سکو، تعداد نفرات مستقر و سوابق بازرسی های قبلی سنجیده و انتخاب می شوند، سپس برنامه بازرسی طی یک جدول زمانبندی به مالک یا بهره بردار و بازرسان بنادر تابعه ارسال گردیده و در موعد مقرر تیم بازرسی با رعایت کلیه پروتکل های حفاظتی و بهداشتی به تاسیسات فراساحلی اعزام میگردند. پس از بازرسی، گزارش نواقص احتمالی بصورت کتبی به مالک یا بهره بردار جهت رفع نواقص در بازه زمانی تعیین شده ارسال می گردد و بازخورد رفع نواقص در بازدیدهای بعدی مورد تدقیق قرار خواهد گرفت.

5-در بازرسی از سکوها چه مواردی کنترل می گردد؟

الزامات کنوانسیون سولاس SOLAS

ایین نامه تاسیسات فراساحلی MODU Code

الزامات آیین نامه مدیریت ایمنی بین المللی شناورها ISM Code

مقررات مربوط به کنوانسیون مارپول MARPOL و الزامات قانون 89

الزامات مرتبط با کنوانسیون کار دریایی MLC 2006

و آموزش و شایستگی های پرسنل مطابق مفاد کنوانسیون STCW

 

سوالات مربوط به شناورهای صیادی

1-آیا شناورهای صیادی مشمول مقررات کنترل و بازرسی سازمان بنادر می گردند؟

مفاد گواهینامه ایمنی شناور و مفاد دستورالعمل ایمنی شناوران غیرکنوانسیونی در خصوص شناوران صیادی کنترل  میشوند.

2-هدف از نظارت بر شناورهای صیادی چیست؟

برای ارتقا استانداردهای فنی و ایمنی و پیشگیری از حوادث و سوانح در شناورهای صیادی که عمدتا از شناورهای سنتی می باشند

3-آیا کنترل و بازرسی سازمان بنادر در خصوص مسایل مربوط به صید، مجوز صید، کیفیت و کمیت صید و ... اعمال نظارت می نماید؟

خیر، کنترل و بازرسی سازمان تنها در چهارچوب شرح وظایف و قوانین و مقررات بین المللی، منطقه ای و ملی عهده دار نظارت بر موارد دریانوردی شناورها می باشد.

 

سوالات متداول در خصوص بازرسی از شناورهای تحت پرچم

1-چرا کشتی های تحت پرچم باید مورد بازرسی کنترل بندری قرار بگیرند؟

در راستای اجرای وظایف قانونی و به منظور افزایش سطح ایمنی ناوگان تحت پرچم و حفظ جان دریانوردان ایرانی  و  ارتقاء جایگاه دریانوردی ایران در سطوح بین المللی ، شناورهای ایرانی در بنادر داخلی مورد بازرسی افسران کنترل و بازرسی بندری سازمان بنادرودریانوردی قرار میگیرند.

2-نحوه انتخاب و بازه زمانی بازرسی از شناورهای تحت پرچم (ایرانی) به چه صورت است؟

براساس دستورالعمل کنترل و بازرسی و رژیم نوین بازرسی کشتیهای با ریسک بالا برای شناورهای مسافری در بازه زمانی 2 ماهه و شناورهای باری و تجاری در بازه زمانی 3 ماهه

3-شناورهای با ریسک بالا  چگونه شناسایی می شوند؟

با توجه به سن شناور و سوابق بازرسی های قبلی از جمله اهمیت نواقص مشاهده شده در بازرسیهای قبلی شاخص ریسک شناور از طریق سیستم جامع دریایی اختصاص می یابد.

شناورهای ایرانی که در بنادر خارجی مورد بازرسی قرار گرفته و بیش از 5 نقص داشته و یا توقیف شده باشند نیز در زمره شناورهای با ریسک بالا قرار میگیرند.

4-روش ارائه درخواست برای بازرسی رفع توقیف یک شناور و بازرسی مجدد آن چیست؟

از طریق ادارات و واحدهای کنترل و بازرسی در بنادر درخواست برای بازرسی مجدد و رفع توقیف شناور داده می شود.

5-در صورت عدم دریافت گزارش بازرسی و یا داشتن اعتراض به نتایج بازرسی و یا اعتراض به عملکرد افسران کنترل و بازرسی  به کجا باید مراجعه کرد؟

الف) اعلام به مسئول مافوق در بنادر به ادارات و واحدهای کنترل و بازرسی

ب) درخواست خود را به ایمیل pscdept@pmo.ir ارسال کنند، سازمان براساس روش مصوب ، پاسخگو خواهد بود.

ج ) از طریق درگاه اینترنتی سازمان بنادرو دریانوردی در قسمت کنترل وبازرسی کشتیها با عنوان " اعلام بازخورد از عملکرد افسران کنترل و بازرسی" شکایت خود را ارسال کنند( این شکایتها می تواند بدون ذکر نام و مشخصات شخص درخواست کننده نیز ثبت و پیگیری گردد).

6-شکایات مربوط به مسائل مرتبط با امور رفاهی و ایمنی دریانوردان که برروی کشتیهای ایرانی به کار مشغول می باشند به چه روشی باید ارسال شوند؟

براساس آیین نامه رسیدگی به شکایت در کشتی مصوب 31 خرداد 1394 هیات وزیران ، در مرحله اول به افسران کنترل وبازرسی بندری ارائه می شود . برای رسیدگی در سازمان مرکزی به شماره   84932173-021 اداره مرکزی کنترل و بازرسی و یا شماره 22802501-021 امور دریانوردان تماس حاصل نمایند.

 

نحوه بکارگیری افسر کنترل و بازرسی کشتی ها (جذب توسط سازمان بنادر و دریانوردی) مطابق با "دستورالعمل ارتقاء شغلی افسران کنترل و بازرسی کشتی ها" مصوب اجلاس 1888 مورخ 23/05/1396 هیات عامل سازمان بنادر ودریانوردی:

عناوین شغلی افسرکنترل و بازرسی کشتی ها پس از طی دوره کارآموزی:

-افسرارشد کنترل و بازرسی کشتی هاSenior Port State Control Officer         

-افسراول کنترل وبازرسی کشتی ها            1stPort State Control Officer

-افسردوم کنترل وبازرسی                           2 ndPort Control Officer                          

-افسر سوم کنترل و بازرسی کشتی ها         3nd Port State Control Officer     

شرایط بکارگیری کنترل و بازرسی کشتی ها:

کارآموز کنترل  و بازرسی کشتی ها پس از جذب توسط سازمان بنادر و دریانوردی، می بایست حداقل یکی از شرایط ذیل را دارا باشد:

-دارای مدرک تحصیلی کارشناسی دریایی اعم از مهندسی دریا، ناوبری، مهندسی کشتی، مهندسی موتورهای دریایی، کشتی سازی و مهندس الکترونیک دریایی از مراکز آموزشی مورد تائید سازمان

-دارای گواهینامه شایستگی افسر دوم بر روی کشتی های با ظرفیت ناخالص  500 و یا بیشتر سفرهای نامحدود.

-دارای گواهینامه شایستگی مهندس سوم بر روی کشتیهای با قدرت رانش 750 کیلووات یا بیشتر  - سفرهای نامحدود.

-دارای مدرک کاردانی مکانیک موتورهای دریایی، عرشه/ ناوبری و الکترونیک از هنرستان ها و دانشکده های دریایی وزارت آموزش و پرورش

-دارای گواهینامه شایستگی فرمانده بر روی کشتی های با ظرفیت ناخالص زیر 3000- سفرهای نزدیک به ساحل

-دارای گواهینامه شایستگی سرمهندس بر روی کشتی های با قدرت رانش زیر 3000 کیلووات سفرهای نزدیک به ساحل

 تبصره1: دارندگان مدرک مهندسی کشتی سازی یا سازه حداقل باید پنج سال سابقه مرتبط با گواهینامه یا مدرک خود را دارا باشند.

تبصره 2 : کارآموزان می بایست بتوانند به زبان انگلیسی با افسران کشتی ارتباط کاری برقرار نمایند.

تبصره 3: برای دارندگان گواهینامه های شایستگی، دارا بودن مدرک کارشناسی الزامی می باشد.

 

سوالات کنترل و بازرسی از شناوران خارجی (PSC)

1-برای استعلام گزارشات کنترل و بازرسی از چه آدرسی باید استفاده کرد؟

https://imasportal.pmo.ir/inquiryportstate

2-ضوابط و قوانین بازرسی از کشتیهای خارجی وارده به آبهای تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران چه می باشد؟

- قوانین ملی و بین المللی

- دستورالعمل کنترل و بازرسی شناوران  در تفاهم  نامه منطقه ای اقیانوس هند

(IOMOU PSC MANUAL)

-دستورالعمل کنترل و بازرسی سازمان بین المللی دریانوردی

Res.A.1138(31)-Procedure for Port State Control, 2019

3-نحوه انتخاب و بازه زمانی بازرسی از شناوران خارجی ورودی به چه صورت است؟

براساس میزان ریسک کشتی ، کشتیها به سه دسته HRS (کشتی با ریسک بالا) ،  SRS )کشتی با ریسک استاندارد( و LRS )کشتی با ریسک پایین( تقسیم می شوKد و براساس رژیم نوین بازرسی تفاهم نامه  منطقه ای اقیانوس هند (IOMOU NIR) شناوران انتخاب و بازرسی می شوند.

4-نحوه ثبت انتقاد ، پیشنهادات و یا شکایات از رویه کنترل وبازرسی به چه صورت می باشد؟

1-ازطریق درگاه ثبت بازخورد از فرآیند کنترل و بازرسی در سایت رسمی سازمان بنادر و دریانوردی به ادرس های

https://www.pmo.ir/fa/vessels/psc

https://www.pmo.ir/en/safetyandincidents/portstatecontrol

آدرس ایمیل:          pscdep@pmo.ir

شماره تماس: 02184932173

5-رویه ممنوع /مشروط شدن و رفع ممنوع/مشروط شدن شناوران خارجی به چه صورت است؟

براساس دستورالعمل کنترل و بازرسی از شناوران مشروط/ممنوع الورود مصوب هیات عامل سازمان صورت می پذیرد.

 پرسش های متداول صدور مجوز به پزشکان معتمد دریانوردی

 1-شرایط لازم برای پزشکان جهت دریافت پروانه فعالیت صدور گواهینامه سلامت پزشکی چیست ؟

 مراجعه و درخواست کتبی جهت همکاری با سازمان به اداره امور دریانوردان در تهران و یا ادارات کل بنادر و دریانوردی بنادر 6 گانه شامل :

بندر امام در استان خوزستان، بندرعباس در استان هرمزگان، بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان،
بندر بوشهر در استان بوشهر، بندر انزلی در استان گیلان و بندر نوشهر در استان مازندران.

2-مدارک مورد نیاز جهت دریافت پروانه فعالیت صدور گواهینامه سلامت پزشکی :

 لازم است اصل و کپی تمامی مدارک شناسایی شامل پروانه دائم پزشکی، کارت نظام پزشکی،

 پروانه مطب در شهر مورد تقاضا، آدرس مطب جهت فعالیت، کارت ملی، شناسنامه و مدارکی مبنی بر 2 سال  سابقه طبابت را به همراه داشته باشند.

3-پزشکان معتمد در کدام استانها می توانند فعالیت نمایند؟

 پزشکان معتمد در تمامی استانهایی که فعالیت حمل و نقل دریایی در آنها صورت می پذیرد به همراه استان تهران می توانند فعالیت نمایند، شرط لازم برای انجام فعالیت، نیاز استان مربوطه می باشد که توسط اداره امور دریانوردان استان تعیین می گردد.

4-فرآیند صدور گواهینامه سلامت پزشکی چیست؟

 احراز هویت متقاضی و انجام معاینات فیزیکی و ارجاع ایشان به آزمایشگاه های طرف قرارداد و درصورت لزوم ارجاع به پزشکان متخصص، جمع بندی نتایج آزمایشات و معاینات به عمل آمده و تعیین سلامت پزشکی و صدور گواهینامه سلامت پزشکی در سامانه جامع امور دریانوردان، چاپ و پرس خشک گواهینامه و تحویل آن به متقاضی.

5-شرح وظایف پزشکان معتمد چیست؟

 علاوه بر صدور گواهینامه سلامت پزشکی براساس دستورالعمل مربوطه، لزوم نگهداری سوابق و مدارک متقاضیان و همکاری با مسئولین دستگاه نظارت و اصلاح عدم انطباق‌های گزارش شده توسط دستگاه نظارت (پزشک ناظر) در مدت معین می باشد.

 

پرسش های متداول صدور گواهینامه سلامت پزشکی دریانوردان

 1-جهت دریافت گواهینامه سلامت پزشکی به کجا مراجعه کنم ؟

 با مراجعه به سایت pmo.ir در زیر شاخه سامانه های جامع و آموزشی، به استانداردهای آموزشی دریانوردی، پزشکان ناظر و معتمد و در نهایت به آدرس، شماره تلفن و شهر و استان مرکز صدور گواهینامه سلامت پزشکی دسترسی خواهید داشت.

 2-چه مدارکی جهت دریافت گواهینامه سلامت پزشکی لازم می باشد ؟

 مدارک شناسایی شامل گذرنامه(چنانچه موجود باشد)، شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت از خدمت به همراه 3 قطعه عکس 4x3 تمام رخ، بدون عینک و کلاه می باشد.

 3-مراحل دریافت گواهینامه سلامت پزشکی چیست ؟

 مراجعه به پزشک معتمد، تکمیل فرم معاینات پزشکی دریانوردان، انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک معتمد، ارجاع متقاضی به آزمایشگاه جهت انجام آزمایشات مورد نظر و یا تکمیلی، ارجاع متقاضی به پزشکان متخصص در صورت لزوم و در نهایت بعد از بررسی نتایج معاینات فیزیکی و آزمایشات به عمل آمده،

 صدور گواهینامه سلامت پزشکی بر اساس دستورالعمل مربوطه صورت می پذیرد.

 4-مدت زمان صدور گواهینامه سلامت پزشکی چقدر می باشد ؟

 مدت زمان صدور گواهینامه سلامت پزشکی از زمان تحویل مدارک، حدود 1 الی 2 روز کاری می باشد،

 (چنانچه نیازی به انجام آزمایشات تکمیلی و یا ارجاع متقاضی به پزشکان متخصص نباشد).

 5-مدت زمان اعتبار گواهینامه های سلامت پزشکی چقدر می باشد ؟

 حداکثر مدت زمان اعتبار گواهینامه های سلامت پزشکی 2 سال می باشد.

 6-ارسال گواهینامه سلامت پزشکی از طریق پست به آدرس متقاضی امکان پذیر می باشد ؟

 با توجه به لزوم درج امضای متقاضی در گواهینامه سلامت پزشکی صادر شده، متأسفانه ارسال آن از طریق پست امکان پذیر نمی باشد، لذا حضور متقاضی یا نماینده وی جهت دریافت گواهینامه سلامت پزشکی الزامی است.

 7-آزمایشات موردنظر جهت دریافت گواهینامه سلامت پزشکی چیست؟

 آزمایش خون (ناشتا) و ادرار

 8-حداقل و حداکثر سن جهت دریافت گواهینامه سلامت پزشکی چقدر می باشد ؟

 حداقل 16 سال و حداکثر 80 سال

سوالات دستورالعمل مجوز فعالیت در مناطق ویژه اقتصادی بندری

1 منطقه ویژه اقتصادی بندری چیست؟

در اجرای ماده 1 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی به منظور پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی و برقراری ارتباط تجاری بین المللی و تحرک در اقتصاد منطقه ای و تولید و پردازش کالا، انتقال فناوری، صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال مولد و جلب و تشویق سرمایه گذاری داخلی، خارجی، صادرات مجدد عبور خارجی (ترانزیت) و انتقال کالا (ترانشیپ) به دولت اجازه داده می شود در شهرستان هایی که استعداد و توان لازم برای تحقق اهداف مذکور را دارند مناطقی را با عنوان منطقه ویژه اقتصادی ایجاد نماید که بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره)، بوشهر، امیرآباد، آستارا و نوشهر با مصوبه هیأت وزیران بعنوان مناطق ویژه اقتصادی بندری تعیین گردد.

2 مجوز فعالیت چیست؟

اجازه نامه ای است که بمنظور انجام فعالیت های اقتصادی، عمرانی، ساختمانی، فرهنگی، آموزشی و خدماتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی توسط سازمان مسئول منطقه صادر می گردد.

3 چه اشخاصی فعالان در منطقه نامیده می شوند؟

اشخاص حقیقی یا حقوقی است که در زمینه اقتصادی، عمرانی، ساختمانی، فرهنگی، آموزشی و خدماتی و ... در منطقه فعالیت می نمایند.

4- دسته بندی فعالان اقتصادی به چه صورتی است؟

1 فعالان دارای قرارداد 2 فعالان دارای تفاهم نامه/موافقتنامه 3 شرکت ها و مؤسسات کارگزاری ترابری دریایی 4 صورتحساب ارائه خدمت در منطقه 5 اشخاص حقیقی یا حقوقی ثانویه

5– فرآیند صدور مجوز فعالیت چگونه است؟

متقاضی (فعالان) ضمن تکمیل فرم درخواست و پرداخت هزینه صدور اسنادی، نسبت به ارائه مدارک مثبته، موافقت کتبی منطقه (اشخاص حقیقی یا حقوقی)، تأییدیه واحد مالی مبنی بر عدم بدهی به منطقه، کارت ملی مدیر عامل به امور منطقه اقدام می نماید.

آیا مجوز فعالیت دارای تاریخ اعتبار می باشد؟

بله. مدت اعتبار فعالیت حداکثر یک سال می باشد و متقاضی می بایست حداقل یکماه قبل از انقضاء مجوز فعالیت نسبت به درخواست مجوز جدید اقدام نماید.

آیا مجوز فعالیت برای تمامی بنادر کشور صادر می گردد؟

خیر. فقط برای بنادری که طبق مصوبه هیأت وزیران منطقه ویژه اقتصادی شده اند صادر می گردد. مانند بنادر شهید رجایی، امام خمینی (ره) بوشهر، نوشهر، استارا و امیرآباد

چه شرکتها و مؤسسات کارگزاری ترابری دریایی می توانند مجوز فعالیت را اخذ کنند؟

شرکتهای دارای پروانه فعالیت  از سازمان بنادر و دریانوردی که در زمینه خدمات بندری و دریایی در بنادر فعالیت می نمایند.

چه زمانی برای اخذ مجوز فعالیت اقدام نماییم؟

فعالان در منطقه موظفند قبل از شروع فعالیت نسبت به اخذ مجوز فعالیت از منطقه اقدام نمایند.

 

سوالات دستورالعمل مجوز ورود، بهره برداری و خروج وسایل نقلیه ،تجهیزات و ماشین آلات در مناطق بندری

1 مقررات ورود و صدور کالا در مناطق ویژه اقتصادی چگونه است؟

مطابق ماده 8 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی مصوب 11 / 3 / 1384 مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور و یا سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری و صنعتی پس از ثبت در گمرک از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و کلیه عوارض ورود و صدور تحت هر عنوان معاف بوده و مشمول محدودیت ها و ممنوعیت های مقررات واردات و صادرات به استثنای محدودیت ها و ممنوعیت های قانونی و شرعی نمی شود و مبادلات بازگانی مناطق با سایر نقاط کشور به استثنای مناطق یاد شده در فوق تابع مقررات صادرات و واردات می باشد.

2 آیا ورود، شماره‌گذاری، بهره‌برداری وخروج کلیه اقلام وارده خارجی شامل وسایل نقلیه، تجهیزات تخلیه و بارگیری اعم از ثابت و متحرک، ماشین‌آلات عمرانی و صنعتی، دستگاه‌های الکتریکی و مکانیکی، اقلام و تجهیزات مورد استفاده در مستحدثات دریایی و بندری و سایر تجهیزات جانبی وارده از راه دریا/خشکی، به  محدوده مناطق دارای دستورالعمل می باشد؟

بله، دستورالعمل اجرایی ورود، شماره‌گذاری، بهره‌برداری  از وسایل نقلیه،تجهیزات  و  ماشـین آلات( خارجی) مناطق ویژه اقتصادی بندری می باشد.

3 به چه اشخاصی متقاضی و بهره بردار می گویند؟

 متقاضی :اشخاص حقوقی یا نمایندگان قانونی وی که پس از اخذ موافقت نامه ورود از منطقه، درخواست حکم تحویل و انتقال، شماره‌گذاری و مجوز بهره‌برداری از اقلام خارجی را دارند.

بهره بردار: شخص حقوقی که دارای مجوز فعالیت از منطقه می‌باشد و از تسهیلات و مزایای خاص قانونی منطقه استفاده می‌نماید.

4 مجوز بهره برداری چیست؟

مجوزی که برابر مقررات، برای متقاضی استفاده از اقلام خارجی در منطقه صادر می‌گردد.

5 حکم تحویل و انتقال اقلام وارده به اماکن منطقه چیست؟

اجازه انتقال اقلام خارجی از انبار تحویل گیرنده/ منطقه به محوطه اختصاصی متقاضی که توسط سازمان مسئول منطقه صادر می‌گردد.

6 چگونه عمر مجاز وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات تعیین می شود؟

حداکثر عمر مجاز در بدو ورود اقلام خارجی بر اساس سال ساخت که مجاز است به منطقه وارد گردد.. عمر مجاز بهره‌برداری در منطقه حداکثر زمانی است که اقلام خارجی بر اساس سال ساخت و مناسب با حداکثرعمر تعیین شده درشناسنامه عمر مجاز در منطقه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

7 شناسنامه سالیانه عمر مجاز چیست؟

جدولی است از مجموعه اطلاعات انواع اقلام خارجی که شامل  عمر مجاز در بدو ورود و مدت زمان بهره‌برداری از سال ساخت بوده  که توسط کارشناسان خبره بر اساس شاخص‌های سال ساخت/میزان کارکرد تجهیز مورد تأیید شرکت سازنده و یا توسط شرکت‌های بازرسی دارای صلاحیت تأیید می‌گردد، تعیین و پس از تصویب شورای معاونین و مدیر منطقه و توسط معاونت امور بندری و اقتصادی جهت اجرا ابلاغ می گردد و حسب تشخیص مدیر منطقه می‌تواند مورد بازنگری قرار گیرد.

8 شرایط صدور مجوز بهره برداری و حکم تحویل و انتقال چگونه می باشد؟

متقاضی ورود اقلام خارجی به منطقه، ضمن دارا بودن مجوز فعالیت، باید حائز یکی از شرایط ذیل باشد

الف-قرارداد مستقیم با منطقه که حسب مفاد قرارداد امکان ورود تجهیزات، نوع و تعداد کاربری آن پیش‌بینی شده باشد

ب -قرارداد ثانویه (حداقل یک ساله) با دارنده قرارداد مستقیم با منطقه و درچارچوب شرایط قرارداد اصلی با منطقه باشد.

9 مدت اعتبار مجوز بهره برداری چند ساله می باشد؟

مدت اعتبار مجوز بهره برداری حداکثر یکساله بوده و قابل تجدید می باشد.

10 آیا مجوز بهره برداری برای وسایل نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات وارده (داخلی) از سرزمین اصلی صادر می گردد؟

خیر، برای وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات وارده خارجی متعلق به منطقه مجوز بهره برداری صادر می گردد.

11 آیا مجوز بهره برداری برای اقلام داخلی صادر می شود؟

خیر  مجوز بهره‌برداری برای اقلام وارده خارجی به منطقه صادر می‌گردد و مشمول اقلام داخلی نمی‌شود.

12 آیا اقلام  خارجی وارده به منطقه مشمول هزینه می باشد؟

اقلام خارجی وارده به منطقه، مشمول پرداخت هزینه‌های مصوب بر اساس کتابچه تعرفه می‌باشد.

13- کتابچه تعرفه چیست ؟

مجموعه‌ای از تعرفه‌های خدمات بندری، دریایی و خاص مناطق ویژه اقتصادی می‌باشد که بصورت سالیانه در قالب یک کتابچه تهیه و از سوی هیأت عامل سازمان مصوب وجهت اجرا به کلیه بنادر بازرگانی کشور ابلاغ می‌گردد.

 دستورالعمل شماره گذاری وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات در مناطق ویژه اقتصادی بندری

1 آیا وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات وارده خارجی در منطقه دارای قوانین و مقررات شماره گذاری خاص می باشد؟

بله، به منظور مشخص شدن وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات وارده خارجی دارای  پلاک گذاری خاصی  می باشند.

2 مشخصات  پلاک، ابعاد و نحوه نصب آن بروی اقلام خارجی متحرک چگونه است؟

 پلاک منطقه از جنس آلومینیوم و مطابق شکل ذیل از سه قسمت تشکیل می‌گردد:

 سمت راست پلاک : عنوان منطقه ویژه اقتصادی بندر....

سمت چپ پلاک : آرم سازمان بنادر و دریانوردی

وسط پلاک : عدد چهار رقمی سریالی (1111 تا 9999) بدون استفاده از صفر جهت شناسایی وسایل نقلیه وحروف الفبا (از حرف الف تا ی)

3 آیا وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات دارای شناسنامه می باشند؟

بله، شناسنامه کارتی است در ابعاد 21 در 29 سانتی متر حاوی کلیه اطلاعات مالک و مشخصات فنی تجهیزات و ماشین آلات از قبیل شماره شاسی، شماره بدنه، شماره موتور، رنگ، تعداد سیلندر، تعداد چرخ و محور، ظرفیت مجاز.

4 - تجهیزات و ماشین آلات فرسوده و اسقاطی که کاربری خود را از دست بدهند  چه کار بایستی انجام دهند؟

در صورتی که عمر مجاز اقلام خارجی متحرک/ثابت پس از انجام تعمیرات اساسی به پایان رسیده یا به هر علت کاربری خود را از دست داده باشد، براساس اعلام دستگاه نظارت/امور منطقه/واحد فنی و نگهداری/یگان حفاظت، بهره‌بردار مکلف است یکی از روش‌های ذیل اقدام نماید: ترانزیت به سایر مناطق آزاد / ویژه اقتصادی  2-اعاده/ انتقال به خارج از منطقه

کد شناسایی چیست؟

کدی است متشکل از عددی چند رقمی و حروفی که با پلاک/ برچسب بر روی اقلام خارجی نصب می‌شود.

پلاک چیست؟

 صفحه‌ای فلزی است با ابعاد، طرح و رنگ مشخص که شماره شناسایی روی آن حک می‌شود که توسط یگان حفاظت صادر می‌گردد.

آیا وسایط نقلیه، تجهیزات، ماشین آلات مورد استفاده در مناطق بندری نیاز به کارت معاینه فنی دارد؟

بله. مراکز مجاز معاینه فنی و یا شرکتهای رده بندی مورد تأیید منطقه نسبت به بازدید ظاهری و آزمایشهای فنی برای تشخیص اصالت وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات و سنجش میزان سلامت فنی، ایمنی و زیست محیطی اقدام نموده و معاینه فنی و یا گواهینامه مربوطه را صادر می نمایند.

مدت اعتبار پلاک و کارت مشخصات برای وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات چقدر است؟

اعتبار پلاک و کارت مشخصات برای وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلات تا مدت زمان مندرج در مجوز بهره برداری می باشد.

آیا وسایط نقلیه، تجهیزات و ماشین آلاتی که بین منطقه و سرزمین اصلی تردد می کنند و دارای پلاک دائم از راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی هستند مشمول مقررات شماره گذاری منطقه می شود؟

خیر،پلاک گذاری برای اقلام وارده خارجی از مسیر خشکی / دریا می باشد.

 

سوالات دستورالعمل نحوه بکارگیری و استفاده از کالای مصرفی ،مواد اولیه ،ماشین آلات خط تولید و تاسیسات در مناطق ویژه بندری

1 مقررات ورود و صدور کالا در مناطق ویژه اقتصادی چگونه است؟

مطابق ماده 8 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی مصوب 11 / 3 / 1384 مبادلات بازرگانی مناطق با خارج از کشور و یا سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری و صنعتی پس از ثبت در گمرک از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و کلیه عوارض ورود و صدور تحت هر عنوان معاف بوده و مشمول محدودیت ها و ممنوعیت های مقررات واردات و صادرات به استثنای محدودیت ها و ممنوعیت های قانونی و شرعی نمی شود و مبادلات بازگانی مناطق با سایر نقاط کشور به استثنای مناطق یاد شده در فوق تابع مقررات صادرات و واردات می باشد.

2 آیا ورود ،   استفاده وبکارگیری از مواد اولیه، قطعات یدکی و اقلام مصرفی  ( خارجی)   در محدوده مناطق ویژه اقتصادی  بندری دارای دستورالعمل می باشد؟

بله، دستورالعمل اجرایی ورود ، استفاده وبکارگیری از مواد اولیه، قطعات یدکی و اقلام مصرفی  ( خارجی) در محدوده مناطق ویژه اقتصادی  بندری می باشد.

3 به چه اشخاصی متقاضی می گویند؟

اشخاص حقیقی یا حقوقی یا نمایندگان قانونی وی که پس از اخذ موافقت نامه ورود از منطقه، درخواست مجوز مصرفی از اقلام خارجی را دارند.

4 مجوز بکارگیری و استفاده چیست؟

 مجوزی که برابر مقررات، برای متقاضی استفاده و بکارگیری از اقلام  مصرفی خارجی در منطقه صادر می‌گردد.

5 حکم تحویل و انتقال اقلام وارده به اماکن منطقه چیست؟

اجازه انتقال اقلام خارجی از انبار تحویل گیرنده/ منطقه به محوطه اختصاصی متقاضی که توسط سازمان مسئول منطقه صادر می‌گردد.

6 گزارش مصرف اقلام خارجی وارده چیست ؟

بهره‌بردار باید حداکثر هر سه ماه یکبار گزارش نحوه استفاده و بکارگیری از مواد اولیه، کالای مصرفی و باقیمانده اقلام، ضایعات مربوط و مستندات آن را ارائه نماید در غیر اینصورت تا تعیین تکلیف آن، منطقه نمی‌تواند نسبت به صدور موافقت نامه ورود اقلام جدید اقدام نماید.

7 درصورتیکه اقلام وارده به هرعلتی کاربری خودرا از دست بدهد و یا در جریان تولید به ضایعات تبدیل شود متقاضی چه کار ی بایستی انجام دهد؟

 در صورتیکه متقاضی نخواهد این اقلام را در انبار اختصاصی خود نگهداری کند ،موظف است نسبت به خروج،مرجوع و ترخیص اقلام از منطقه و یا بازیافت و معدوم ساختن آنها اقدام نمایددر غیراینصورت برابر با مقررات منطقه رفتار می گردد.  خروج قطعات داغی و ضایعات باقیمانده از اقلام خارجی بر اساس یکی از روش‌های ذیل می‌باشد :

1.     ترانزیت به سایر مناطق آزاد/ویژه اقتصادی

2.     اعاده/انتقال به خارج از کشور

3.     ترخیص قطعی

  4.    معدوم نمودن کالاهای فاسد شدنی  بر اساس دستورالعمل نحوه برخورد با کالای فاسد شده مصوب اجلاس شماره 1894 مورخ24 /07/1396 هیأت عامل سازمان

5.     اسقاط اقلام ضایعاتی

8 شرایط صدور مجوز بکارگیری و استفاده  و حکم تحویل و انتقال چگونه می باشد؟

 متقاضی ورود اقلام خارجی به منطقه، ضمن دارا بودن مجوز فعالیت، باید حائز یکی از شرایط ذیل باشد :

1-  قرارداد مستقیم با منطقه که حسب مفاد قرارداد امکان ورود تجهیزات، نوع و تعداد کاربری آن پیش‌بینی شده باشد.

2-  قرارداد ثانویه (حداقل یک ساله) با دارنده قرارداد مستقیم با منطقه و درچارچوب شرایط قرارداد اصلی با منطقه باشد.

9 مدت اعتبار بکارگیری و استفاده  چند ساله می باشد؟

مدت اعتبار مجوز استفاده و بکارگیری حداکثر یکساله بوده و بر اساس مدت اعتبار مجوز فعالیت و پس از دریافت گزارش میزان مصرف قابل تمدید می‌باشد.

10 واحد تعیین ارزش گمرک مستقر در منطقه چیست؟

واحدی است در امور منطقه که ارزش کالا بر مبنای یکی از روش‌های ذیل تعیین می‌نماید :

سوابق ترخیص کالای مثل همزمان از همان  کشور مبداء

سوابق ترخیص کالای مشابه همزمان از همان کشور مبداء

قیمت فروش همان کالا در بازار داخلی پس از تعدیل‌های لازم

ارزش محاسباتی بر مبناء عوامل متشکله

ارزش گذاری کالا بر مبناء مدارک و اطلاعات موجود و با انعطاف در به کارگیری روش‌های فوق الذکر

11 صدور مجوز بکارگیری و استفاده بر چه اساسی است؟

صدور مجوز استفاده و بکارگیری باید براساس درخواست ذینفع قبض انبار صورت پذیرفته بنحوی که نام مندرج در مجوز صادره دقیقاً با نام ذینفع قبض انبار مطابقت داشته باشد.

12  اقلام مصرفی خارجی وارده به منطقه، مشمول پرداخت هزینه می باشد؟

اقلام مصرفی خارجی وارده به منطقه، مشمول پرداخت هزینه‌های مصوب بر اساس کتابچه تعرفه می‌باشد :

1.     هزینه صدور مجوز استفاده و بکارگیری و تمدید آن

2.     هزینه تسهیلات مواصلاتی و مهندسی منطقه

 

صدور پروانه اشتغال و بکارگیری  اتباع خارجی در مناطق ویژه اقتصادی بندری

1 صدور پروانه اشتغال اتباع خارجی در مناطق ویژه اقتصادی بندری به چه نحوی خواهد بود؟

صدور پروانه اشتغال اتباع خارجی در صورت درخواست کارفرما و با رعایت نسبت پیش بینی شده در تبصره ماده 41 مقررات اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تأمین اجتماعی خواهد بود. (تبصره ـ در هر صورت نسبت کارگران خاجی نباید از ده درصد (10%) کل شاغلان هر منطقه بیشتر باشد.

2 واحد صدور مجوز تردد اتباع خارجی در مناطق ویژه اقتصادی با چه کسانی می باشد؟

در مبادی ورودی به محدوده منطقه متشکل از حراست و گارد انتظامات می باشد.

3 پرسش نامه ورود اتباع خارجی حداکثر چند ساعت پیش از ورود تبعه خارجی توسط چه کسی تکمیل و به واحد کار ارائه می نماید؟

پرسش نامه ورود اتباع خارجی حداکثر 48 ساعت پیش از ورود تبعه خارجی توسط    کارفرما تکمیل و طی مراحل قانونی به واحد کار تحویل می گردد.

4 -  مدت صدور اعتبار پروانه اشتغال اتباع خارجی از زمان صدور حداکثر چقدر می باشد؟

5 تمدید پروانه اشتغال اتباع خارجی به چه صورتی است ؟

هر یک از اتباع خارجی یا کارفرمای وی در صورت تمایل به تمدید پروانه اشتغال، موظفند حداکثر 30 روز قبل از پایان مهلت اعتبار پروانه با ارائه اصل پروانه اشتغال و مدارک ذیل به واحد کار مراجعه نمایند.

1 درخواست کتبی کارفرما (معرفی نامه) 2 تکمیل فرم پرسشنامه تمدید پروانه اشتغال 3 ارائه اصل گذرنامه تبعه خارجی، روادید و پروانه اقامت 4 تأییدیه کارفرما در خصوص مفاصاحساب مالیاتی تبعه خارجی 5 تأییدیه مالی مربوط به هزینه صدور اسناد

6 تجدید پروانه اشتغال اتباع خارجی به چه نحوی است؟

در صورت تغییر کارفرما یا نوع کار تبعه خارجی، کارفرما باید ضمن اعلام مراتب (ظرف 48 ساعت) به واحد کار، نسبت به ارائه مدارک ذیل جهت تجدید پروانه اقدام نماید.

1 درخواست کتبی کارفرما مبنی بر تجدید پروانه اشتغال در صورت تغییر نوع کار.

2 ارائه گواهی خاتمه کار از سوی کارفرمای قبلی در صورت تغییر کارفرما

3 ارائه مدارک مرتبط با تخصص تبعه خارجی (در خصوص تغییر نوع کار)

4 2 قطعه عکس 4 × 3 جدید

5 ارائه اصل تعهد نامه

6 تأییدیه مالی مربوط به هزینه صدور اسناد

7 تکمیل فرم مربوط به تعهد کارفرما

7 در هنگام ارائه درخواست تمدید یا تجدید پروانه اشتغال اتباع خارجی چه موردی در پروانه اشتغال الزامی است؟

شماره پروانه اقامت در پروانه اشتغال الزامی است.

8 پروانه اشتغال اتباع خارجی در چه صورتی المثنی و طی چه مراحلی صادر می گردد ؟

واحد کار پس از بررسی مدارک در صورت مفقود یا مخدوش شدن ( صدمه دیدن ، آبدیدگی و ... )  در صورت عدم انقضاء مدت اعتبار پروانه مذکور، پروامه اشتغال ( با قید مهر المثنی) را با همان شماره و سررسید مدت انقضاء قبلی صادر و در قبال اخذ رسید طی اخذ مراحل قانونی ذیل تحویل تبعه خارجی می نماید.

1 اعلام به واحد کار (ظرف 48 ساعت) به صورت کتبی

2 گزارش مرجع انتظامی و یا واحد صدور مجوز تردد حسب مورد در خصوص چگونگی مفقود شدن

3 تکمیل فرم درخواست صدور المثنی

4 اصل گذرنامه، روادید و اقامت معتبر

5 تکمیل فرم تعهد نامه مبنی بر قبول مسئولیت نسبت به اظهار خلاف واقع

6 دو قطعه عکس رنگی جدید 4 × 3

7 تأییدیه مالی مربوط به هزینه صدور اسناد

8 ارائه اصل پروانه اشتغال (در صورت مخدوش شدن)

9 صدور مجوز خروج (موقت/ دائم) اتباع خارجی به چه نحوی است؟

در صورتیکه اتباع خارجی دارای پروانه اقدامت معتبر باشد می توانند با مراجعه به مدیریت اتباع خارجی نیروی انتظامی استان محل اقامت خود روادید خروج دریافت نمایند. در این صورت با توجه به مدت اعتبار پروانه اشتغال، کارفرمای وی موظف است 15 روز پیش از خروج طی درخواست کتبی موضوع را به واحد کار منعکس تا ضمن اخذ تعهد در خصوص مفاصاحساب مالیاتی تبعه خارجی و سایر حقوق متصوره، هماهنگی های لازم با نیروی انتظامی بعمل آید.

10 ابطال پروانه اشتغال اتباع خارجی با مشاهده چه مورادی حسب تشخیص اعلام چه کسی توسط واحد کار ابطال خواهد شد؟

پروانه اشتغال اتباع خارجی حسب تشخیص و اعلام مدیریت منطقه طی موارد ذیل توسط واحد کار ابطال خواهد شد.

1 انقضای مدت اعتبار پروانه اشتغال

2 انقضای مدت اعتبار پروانه اقامت

3 عدم رعایت قوانین و مقررات منطقه توسط تبعه خارجی حسب مورد به تشخیص مراجع ذیصلاح منطقه

4 قطع رابطه استخدامی تبعه خارجی با کارفرما

5 فوت دارنده پروانه اشتغال

6 خروج قطعی تبعه خارجی در مدت اعتبار پروانه اشتغال

7 تغییر کارفرما یا نوع کار تبعه خارجی .

 

صدور مجوز سرمایه گذاری در مناطق بندری

 1-مدت زمان صدور مجوز فعالیت سرمایه گذاری پس ازارائه طرح توجیهی ، فنی و اقتصادی چند روز است؟

     حداکثر زمان بررسی و صدور مجوز فعالیت سرمایه گذاری 25 روز کاری می باشد.

 2- طرح توجیهی را چگونه تهیه کنیم؟

 پس از  اعلام موافقت واحدسرمایه گذاری  و بازاریابی  بندر  شرکت نسبت به طرح توجیهی فنی و اقتصادی تهیه شده توسط مشاور ذیصلاح مورد تائید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری حسب گروه و رسته را مشتمل بر بررسیهای بازار، مالی، فنی و برنامه زمانبندی اجرای طرح ارائه نماید.

 3- آیا تفاوتی میان سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد تجاری صنعتی با مناطق ویژه اقتصادی بندری وجود دارد؟

 سرمایه گذاری خارجی در مناطق ازاد تابع مقررات خاص سرمایه گذاری در آن مناطق است.اما مناطق ویژه اقتصادی در این خصوص جزیی از سرزمین اصلی محسوب میگردد و مشمول قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی میباشد.

 4-چگونه می توان فرمهای درخواست سرمایه گذاری را تهیه نمود؟

 از طریق مراجعه حضوری به واحد سرمایه گذاری و بازاریابی در بنادر

 از طریق وب سایت  که بصورت فایل word می باشد.

 5- ضوابط واگذاری اراضی چیست؟

پذیرش طرح‌ها و واگذاری اراضی براساس طرحهای جامع و کاربری‌های مصوب بندر صورت می‌گیرد

مستاجر می بایست نقشه های تأسیسات و مستحدثات لازم را توسط مهندسین مشاور صلاحیت دار تهیه نماید.

مستاجر می بایست نقشه های تأسیسات و مستحدثات لازم را توسط مهندسین مشاور صلاحیت دار تهیه نماید.

ضوابط واگذاری اراضی بندری موضوع پیچیده ای است و کافی است موضوع سرمایه گذاری و ماهیت آن باعث افزایش ترافیک بندری و دریایی سالانه شود به طوریکه اجرای این طرح در بنادر کشور نسبت به شهرکهای صنعتی توجیه منطق از لحاظ افزایش ترافیک دریایی و بندری و همچنین رویکردی داشته باشد که ححجم فعالیت بندری را افزایش داده ،در زنجیره لجستیک کشور بتواند بعنوان حلقه ای تسهیل و تسریع حمل و نقل را بوجود آوردو درکل باعث چابکی ،استواری ،رونق زنجیره لجستیک کشور گردد.

صدور مجوز فعالیت شرکتهای کارگزاری دریایی و بندری

 1.      چه مدارکی برای ثبت اولیه درخواست مورد نیاز است؟

در مرحله اولیه ثبت نام، آپلود اسناد دوره آموزشی، مدرک تحصیلی، کارت پایان خدمت، سوابق کاری، تاییدنامه سمت ضروری است.

 2.      مراحل ثبت درخواست به چه صورت است؟

بعد از ارسال درخواست اولیه و اعلام موافقت اولیه توسط کارشناس، باید اصل مدارک را جهت معرفی به ثبت به اداره امور کارگزاران تحویل دهید تا پس از مهر صورتجلسه و معرفی به ثبت و دریافت روزنامه رسمی بتوانید درخواست را ادامه دهید. به این صورت که پس از دریافت روزنامه با وارد کردن کد رهگیری در سایت باید نسبت به آپلود روزنامه اقدام نمایید.

 3.      پاسخگویی به درخواست چه قدر زمان می برد؟

 بعد از بررسی سوابق کاری توسط کارشناس، در صورت تایید/ عدم تایید درخواست اولیه، از طریق پیامک مطلع خواهید شد و می توانید درخواست را سریع تر پیش ببرید. در صورتی که نیاز به استعلام حراست باشد حدودا چهل روز و در غیر این صورت زمان کمتری می برد.

4.      از چه طریق می توانم از وضعیت درخواستم مطلع شوم؟

بعد از ارسال درخواست اولیه، با پیگیری کد رهگیری می توانید از وضعیت درخواست خود آگاه شوید. همچنین، نتیجه بررسی درخواست به شماره همراهی که در ثبت درخواست درج کرده اید پیامک می شود.

 5.      کد رهگیری را فراموش کرده ام.

بعد از ارسال درخواست اولیه، با پیگیری کد رهگیری می توانید از وضعیت درخواست خود آگاه شوید. همچنین، نتیجه بررسی درخواست به شماره همراهی که در ثبت درخواست درج کرده اید پیامک می شود.

 6.      ثبت نام کرده ام، چطور باید وارد پورتال شوم؟

تا زمانی که درخواست شما تایید نشده و روزنامه رسمی را بارگذاری نکرده اید، نمی توانید اقدام دیگری انجام دهید. چنانچه درخواست شما تایید شود، می توانید با شناسه ملی شرکت به عنوان نام کاربری، و کلمه عبوری که خودتان در هنگام ثبت درخواست مشخص کردید، وارد پورتال شوید و وظیفه "تکمیل پروفایل شرکت" را انجام دهید.در صورت تایید نشدن درخواست، پس از رفع مواری که باعث رد درخواست شده، می توانید درخواست جدید ارسال نمایید.

 7.      کلمه عبورم را فراموش کرده ام.

برای تغییر کلمه عبور از کارشناس مسئول حوزه خود راهنمایی بگیرید.

 8.      درخواست من پذیرفته شده است و روزنامه را هم دریافت کرده ام. چه اقدامی باید انجام دهم؟

چنانچه درخواست شما تایید شود، پس از دریافت روزنامه با وارد کردن کد رهگیری در سایت باید نسبت به آپلود روزنامه اقدام نمایید. سپس شما می توانید با شناسه ملی شرکت به عنوان نام کاربری، و کلمه عبوری که خودتان در هنگام ثبت درخواست مشخص کردید، وارد پورتال شوید و وظیفه "تکمیل پروفایل شرکت" را انجام دهید.

 9.      درخواست من رد شده است. آیا مجددا می توانم درخواست بدهم؟

در صورت تایید نشدن درخواست، پس از رفع مواری که باعث رد درخواست شده، می توانید درخواست جدید ارسال نمایید.

 10.  درخواست من رد شده اما می خواهم درخواست جدید دیگری ارسال کنم اما در هنگام ارسال با خطا مواجه می شوم و درخواست ارسال نمی شود.

در صورتی که اطلاعات مدیرعامل و شرکت در سامانه ثبت شده باشد، بدین معنا که قبلا توانسته اید وارد سامانه شوید، در حال حاضر باید بعد از ورود به سامانه، از طریق درخواست مجوز بار اول اقدام نمایید.

 11.  فایل ها را اشتباه بارگذاری کرده ام. چطور می توانم آن ها را ویرایش کنم؟

بعد از ارسال درخواست، امکان ویرایش فایل ها را با کد رهگیری ندارید. چنانچه به همین دلیل، درخواست شما رد شد باید مجددا درخواست دهید. اگر درخواست شما تایید شد، در مرحله بعدی (تکمیل پروفایل شرکت) می توانید فایل ها را ویرایش نمایید.

 12.  نام زمینه فعالیت مورد نظرم در لیست وجود ندارد. علت چیست؟

زمینه فعالیت هایی که دارای آئین نامه هستند در لیست نمایش داده می شوند و قابل انتخاب هستند. 

1. مدت زمان صدور مجوز فعالیت سرمایه گذاری پس ازارائه طرح توجیهی ، فنی و اقتصادی چند روز است؟

حداکثر زمان بررسی و صدور مجوز فعالیت سرمایه گذاری 25 روز کاری می باشد

 

2. طرح توجیهی را چگونه تهیه کنیم؟

پس از  اعلام موافقت واحدسرمایه گذاری  و بازاریابی  بندر  شرکت نسبت به طرح توجیهی فنی و اقتصادی تهیه شده توسط مشاور ذیصلاح مورد تائید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری حسب گروه و رسته را مشتمل بر بررسیهای بازار، مالی، فنی و برنامه زمانبندی اجرای طرح ارائه نماید.

 

3. چگونه می توان فرمهای درخواست سرمایه گذاری را تهیه نمود؟

           از طریق وب سایت  که بصورت فایل word  می باشد

           از طریق مراجعه حضوری به واحد سرمایه گذاری و بازاریابی در بنادر

 

4. آیا تفاوتی میان سرمایه گذاری خارجی در مناطق آزاد تجاری صنعتی با مناطق ویژه اقتصادی بندری وجود دارد؟

سرمایه گذاری خارجی در مناطق ازاد تابع مقررات خاص سرمایه گذاری در آن مناطق است.اما مناطق ویژه اقتصادی در این خصوص جزیی از سرزمین اصلی محسوب میگردد و مشمول قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی میباشد.

 

5. منطقه ویژه اقتصادی بندری چیست؟

منظور از منطقه ویژه اقتصادی بندری منطقه حراست شده ایست که به موجب ماده 1 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران(مصوب 1384) ایجاد و در حال حاضر شامل مناطق ویژه اقتصادی بندری شهید رجایی،بوشهر، نوشهر، امام خمینی(ره) و امیر آباد می باشد.

 

رسیدگی و حل اختلاف کارگر و کارفرما درمناطق ویژه اقتصادی بندری 

1 – نحوه ارائه درخواست شکوائیه چگونه می باشد؟

اختلاف بین کارگر و کارفرما، بدواً از طریق سازش به صورت صورتجلسه تنظیم می گردد. هرگاه اختلاف از طریق سازش حل نشود، موضوع ظرف (10) روز از سوی هر یک از طرفین به هیأت رسیدگی ارجاع خواهد شد. مستلزم تنظیم و ارائه درخواست می باشد می بایست بر روی فرم های مخصوص دادخواست نوشته شود. و همچنین تصاویر مصدق کلیه مدارک و مستندات به تعداد طرف دعوی می باشد که هیأت رسیدگی ظرف ده روز از تاریخ دریافت شکایت موظف است موضوع رسیدگی و نظر خود را اعلام دارد.

2 – رسیدگی به شکایات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی در چه محدوده ای می باشد؟

 هرگونه اختلاف در محدوده مناطق ویژه اقتصادی بندری ناشی از عدم اجرای مقررات این تصویب نامه رخ دهد، رسیدگی و اقدام می گردد.

3 – کارگری که قرارداد کارش از سوی کارفرما فسخ می شود ظرف مدت چند روز می تواند به هیأت رسیدگی مراجعه نماید؟

ظرف مدت 15 روز به هیأت مراجعه و تقاضای رسیدگی نماید.

4 –اخراج کارگر در مناطق ویژه اقتصادی بندری در صورتی که از سوی هیأت رسیدگی موجه تشخیص داده شده، به چه نحوی است؟

هرگاه اخراج کارگر از سوی هیأت رسیدگی موجه تشخیص داده شود، هیأت اخراج وی را تأیید نموده و کارفرما را ملزم خواهد ساخت که در قبال هر سال خدمت، حقوق (15) روز کارگر را به وی بپردازد.

5 –اخراج کارگر در مناطق ویژه اقتصادی بندری در صورتی که از سوی هیأت رسیدگی موجه شناخته نشود، به چه نحوی است؟

هرگاه اخراج کارگر از سوی هیأت رسیدگی موجه شناخته نشود، کارفرما را مخیر خواهد کرد تا کارگر را به کار برگرداند و حقوق ایام بلاتکلیفی وی را بپردازد و یا آنکه در قبال هر سال خدمت حقوق (45) روز وی را به عنوان خسارت اخراج بپردازد.

6 – تصمیمات هیأت رسیدگی ظرف چند روز از تاریخ ابلاغ به طرفین، قطعی و لازم الاجرا بوده است؟

تصمیمات هیأت رسیدگی ظرف مدت (10) روز از تاریخ ابلاغ به طرفین، قطعی و لازم الاجرا بوده و بوسیله دایره اجرای احکام دادگستری اجرا می شود.

7 – هیأت رسیدگی مرکب از چند نماینده است؟

       1 – کارفرمای ذی ربط یا نماینده تام الاختیار وی

       2 – کارگر ذیربط یا نماینده تام الاختیار وی

        3 – نماینده سازمان منطقه

8 – چه ارگانی مکلف به تهیه آئین نامه نمونه انضباط کار در مناطق ویژه اقتصادی بندری  می باشد ؟

دبیرخانه شورایعالی مکلف است با توجه به شرایط و اوضاع و احوال اقتصادی ـ اجتماعی، آئین نامه نمونه انضباط کار را با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هر منطقه تهیه و بر اجرا در اختیار سازمان های مناطق ویژه اقتصادی قرار دهد.

9 – هیأت رسیدگی ظرف مدت چند روز از دریافت شکایت موظف است که به موضوع رسیدگی و نظر خود را اعلام نماید ؟

 ظرف ده روز از تاریخ دریافت شکایت موظف است به موضوع رسیدگی و نظر خود را اعلام نماید.

10 – عدم صلاحیت نماینده هیات رسیدگی به شکایت در چه صورتی اتفاق می افتد؟

عدم صلاحیت نماینده هیات رسیدگی  جهت رسیدگی به شکایت در زمانی اتفاق می افتد که در محدوده مناطق ویژه اقتصادی بندری نباشد یا با تیپ قرارداد کارگری و کارفرمایی مصوب شورایعالی مناطق آزاد تعارض داشته باشد و نهایتاً بین کارگر و کارفرما قرارداد کتبی تنظیم نشده باشد.

 تأیید بیمه بیکاری کارگران و کارکنان شاغل در کارگاه های بخش خصوصی در مناطق ویژه بندری 

1 – جهت ارائه خدمات درمانی، غرامت دستمزد ایام بیماری و ایام بیکاری، بارداری از کارافتادگی جزیی و کلی، بازنشستگی، فوت و سایر موراد برای کارکنان مشمول این مقررات در مناطق ویژه اقتصادی بندری به عهده چه ارگانی است؟

سازمان هر منطقه مکلف است رأساً یا با مشارکت سازمان تأمین اجتماعی و یا شرکت های بیمه نسبت به تأسیس صندوق یا صندوق هایی به منظور ارائه خدمات فوق الذکر اقدام نماید.

2 – چه ارگانی جهت ارائه خدمات مختلف بیمه شاغلان داخلی و خارجی واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی می باشد؟

سازمان تأمین اجتماعی است که  به طور مستقل نیز نسبت به ارائه خدمات بیمه شاغلان داخلی و خارجی واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی بر اساس قوانین و مقررات تأمین اجتماعی اقدام نماید.

3 – ارتباط بیمه بیکاری در سامانه واحد کار و خدمات اشتغال به چه نحوی است و آیا به مرحله اجرا درآمده است؟

در سامانه بیمه بیکاری، کاربران محدوده منطقه با درخواست در سامانه بیمه بیکاری اقدام  ولی سایر مراحل به جهت عدم اتصال الکترونیکی با سامانه تأمین اجتماعی اقدام نمی شود.

نظارت یکپارچه بر مناطق ساحلی کشور (ICZM):

1-واژه ICZM مخفف چیست؟

واژه ICZM مخفف عبارت Integrated Coastal Zone Management می باشد که به معنای "مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی" است.

2-منطقه ساحلی یا Coastal Zone کجاست؟

منطقه ساحلی، منطقه‌ای است که از دو سو تحت تاثیر اکولوژی دریا و خشکی قرار داشته و دارای ویژگی های قابل تمایز از دیگر نواحی زمین است. این مناطق دارای زیستگاه‌‌ها و آبزیان حساس، منابع معدنی و تفرجگاهی قابل ملاحظه‌‌ای هستند و پشتوانه بسیار مهمی برای فعالیت‌‌های معیشتی، شیلات، صنایع و حمل و نقل به شمار می آیند. این مناطق به سبب موقعیت جغرافیایی و ویژگی‌‌های طبیعی، تنوع زیستی و اکوسیستم‌‌های وابسته و تاثیر‌‌پذیری توامان از خشکی و دریا، مناطقی حساس و شکننده محسوب می‌‌شوند و نسبت به تغییرات محیطی و فعالیت‌‌های انسانی آسیب‌‌پذیر و شکننده هستند.

ساختار بیوفیزیکی منطقه ساحلی محل وقوع فرایندهای بوم شناختی معینی است که عملکردهای ویژه ای برای فضای انتقالی منطقه ساحلی پدید می‌آورد. منافع حاصل از چنین عملکردهایی اغلب با خدماتی برای انسان همراه است و بهره برداری از خدمات مادی و غیرمادی فضای منطقه ساحلی، شکل هایی از ساختارها و فرایندهای انسانی در این فضای جغرافیایی را رقم زده است. شهرهای ساحلی، گردشگاه های ساحلی، صنایع ساحلی، تأسیسات بندری و شیلاتی به همین سبب توسعه یافته اند. جلگه های ساحلی که در اقلیم حیاتی ممتازی قرار دارند یا دارای رودهای دائمی با سیلاب دشت ها و دلتاهای وسیع و حاصلخیز هستند، باعث رونق تولیدات کشاورزی در محصولات زراعی و دامی متنوع شده اند. موضوعات سیاسی و امنیتی و حساسیت‌ ‌های زیست‌‌محیطی به ویژه از حوزه فرامرزی نیز از جمله مواردی است که علاوه بر ارزش‌‌ها و فواید اقتصادی به جنبه‌‌ های قابل توجه این مناطق می‌‌افزاید. تمام این شرایط فضای منطقه ساحلی را فضایی پر تقاضا برای کاربران مختلف می سازد. در مجموع منطقه ساحلی حوزه ای جغرافیایی و متشکل از دو بخش خشکی و دریایی هم مرز است که فرایندها و فعالیت های انجام شده در هر یک دارای آثاری بر بخش دیگر است. به عبارتی دیگر این منطقه دربرگیرنده بخشی از خشکی با توجه به پیشروی آب دریا در خشکی و آثار مستقیم و غیرمستقیم دریا بر خشکی و بخشی از آب های نزدیک ساحل با توجه به گستره تأثیری است که خشکی بر دریا می گذارد.

3-پهنه های مختلف منطقه ساحلی کدامند؟

منطقه ساحلی در بخش خشکی شامل ناحیه ساحلی (Coastal Area) و در بخش دریایی شامل دو پهنه ناحیه کرانه ای (Shore Area) و آب های ساحلی (Coastal Waters) است. در مجاورت ناحیه ساحلی (در بخش خشکی) پهنه ای به نام ناحیه اثرگذار برمنطقه ساحلی (Effecting Area on Coastal Zone) و در مجاورت پهنه آب های ساحلی (در بخش دریایی) پهنه آب های فراساحلی (Offshore Area) تعریف شده است.

4-حدود پهنه ناحیه ساحلی چگونه تعریف می شود؟

این ناحیه از بالاترین میزان نفوذ پدیده های دریایی در خشکی (تراز بالاترین میزان مد نجومی یا HAT) آغاز و تا منتهی الیه منطقه ساحلی در خشکی امتداد می یابد. منتهی الیه منطقه ساحلی در خشکی یا حد انتهای ناحیه ساحلی در خشکی متکی بر معیارهای متعددی همچون مرز حوضه‌های آبریز بلافصل دریا، خط الرأس ارتفاعات موازی با دریا، مرز شهرستان یا بخش ساحلی، شبکه دسترسی جاده ای، محدوده قانونی شهرها، چگالی تمرکز روستاها، مرز مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می باشد.

5-حدود پهنه ناحیه کرانه ای چگونه تعریف می شود؟

این پهنه حدفاصل بالاترین میزان مد نجومی (HAT) تا عمق بسته شدن رسوب گذاری موازی خشکی (Closure Depth) است. در تعیین حد پایینی ناحیه کرانه ای علاوه بر معیار عمق بسته شدن رسوب از معیارهای دیگری همچون عمق  حضور آبسنگ های مرجانی و عمق تالاب ساحلی-دریایی نیز استفاده می شود. این ناحیه به دو بخش دریاکنار (Beach ) و پهنه آب های کرانه ای (Inshore Area) قابل تفکیک است.

- دریاکنار: بخشی از ناحیه کرانه ای است که در شرایط عادی فرآیند جزرومد در آن شکل می گیرد. حدود این بخش در سمت خشکی به بالاترین تراز مد نجومی (HAT) و در سمت دریا به پایین ترین سطح جزر (LAT) یا چارت دیتوم (Chart Datum: C.D.) بسته می شود.

- پهنه آب های کرانه ای: بخشی از ناحیه کرانه ای است که همواره آب دریا در آن حضور دارد. این پهنه از پایین ترین سطح جزر (C.D.) تا حد پایینی ناحیه کرانه ای (عمق بسته شدن نیمرخ رسوب گذاری موازی خشکی یا Closure Depth) امتداد می یابد.

6-حدود پهنه آب های ساحلی چگونه تعریف می شود؟

این پهنه از حد پایینی ناحیه کرانه ای تا منتهی الیه منطقه ساحلی در دریا امتداد دارد. منتهی الیه منطقه ساحلی در سواحل جنوبی کشور منطبق بر مرز دریای سرزمینی کشور (Territorial Waters) است که مطابق قانون به فاصله 12 مایل دریایی از خط مبدأ دریای سرزمینی (Reference Line) تعریف می شود.

7-حدود پهنه ناحیه اثرگذار بر منطقه ساحلی چگونه تعریف می شود؟

در مجاورت بخش خشکی منطقه ساحلی یعنی ناحیه ساحلی، ناحیه اثرگذار بر منطقه ساحلی به‌‌ گونه ای تعریف می شود که هرگونه فعالیت، اقدامات انسانی یا مخاطرات طبیعی در آن، بر روی فرایندها و عملکرد بوم شناختی و توسعه ای منطقه ساحلی تاثیر می گذارد.

8-حدود پهنه آب های فراساحلی چگونه تعریف می شود؟

این پهنه دریایی در مجاورت دریای سرزمینی تا مرز منطقه انحصاری اقتصادی (Exclusive Economic Zone: EEZ) کشور یا خط منصف پهنه آبی میان ایران و کشورهای همسایه دریایی که مورد توافق طرفین است، امتداد می یابد.

9-پهنه احتیاط (Caution Area) و خط خطر (Hazard Line) چیست؟

پهنه احتیاط پهنه ای است که از بالاترین میزان مد نجومی (HAT) آغاز و تا بیشترین میزان نفوذ آب دریا به خشکی تحت اثر همزمان پدیده های مخاطره آمیز دریایی امتداد می یابد. در واقع این پهنه حدفاصل خط خطر و بالاترین مد نجومی دریا است. پهنه احتیاط در واقع بخشی از پهنه ناحیه ساحلی است که توسعه در این پهنه با ملحوظ کردن ملاحظات خاص بایستی صورت پذیرد.

خط خطر مرزی در خشکی است که تحت اثر وقوع پدیده های مختلف دریایی، پیشروی آب به سمت ساحل از آن مرز تجاوز نمی‌کند. این خط به صورت یک کد ارتفاعی از مجموع بالا آمدن تراز سطح آب در اثر پدیده های دریایی از جمله خیزآب موج، خیزآب باد، خیزآب ناشی از تغییر فشار و میانگین بالاترین مد، محاسبه می‌‌شود.

10-سابقه طرح ICZM در جهان چیست؟

مشکلات روزافزون مناطق ساحلی جهان در نیمه دوم قرن گذشته، موجبات نگرانی کشورها و مجامع جهانی شده است. مهاجرت روزافزون مردم به مناطق ساحلی موجب کاهش تنوع زیستی، اتلاف منابع طبیعی و آلودگی در این مناطق شده است. در پایان سال 2000 حدود دو سوم مردم جهان یعنی 7/3 میلیارد نفر در حاشیه 60 کیلومتری از ساحل زندگی می‌‌کردند. کمبود زیرساخت‌‌ها برای پاسخگویی به مهاجرت و اسکان مردم، در کنار ساخت و سازهای بی‌‌ رویه در برخی مناطق ساحلی مشکلات عدیده‌‌ای در کشورهای مختلف ایجاد نموده است. بالا آمدن آب دریا و فرسایش سواحل نیز در برخی مناطق موجب خسارات زیادی گردیده و تشدید آلودگی محیط زیست در مناطق ساحلی توجه دست اندرکاران را به خود معطوف داشته است.

مجموعه این مشکلات موجب گردید که حرکتی جهانی در راستای اعمال مدیریت یکپارچه (Integrated Management) در مناطق ساحلی ایجاد شود. این حرکت که توسط سازمان ملل متحد و سازمان‌‌های وابسته به آن نظیر UNEP ،  IOC و نظایر آن حمایت می‌‌شود، از سال 1992 پس از برگزاری کنفرانس بین‌‌‌المللی محیط زیست و توسعه موسوم به «اجلاس زمین» در شهر ریودوژانیرو برزیل آغاز شد و به سرعت در میان کشورهای مختلف جهان گسترش یافته است. در این خصوص فصل 17 از دستورکار 21 قطعنامه «کنفرانس محیط‌زیست و توسعه» سازمان ملل متحد در سال 1992 به موضوع حفاظت از اقیانوس‌ها، دریاها و مناطق ساحلی می پردازد. در این زمینه اجلاس سازمان ملل متحد درخصوص تنوع زیستی در سال 1992 بر مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) به عنوان یک رویکرد ملی جهت دستیابی به الزامات اجلاس مورد پذیرش قرار گرفت.

11-سابقه طرح ICZM در ایران چیست؟

طرح ملی مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی کشور در سال 1382 آغاز و در سال 1389 به پایان رسیده است. این طرح پس از تصویب شورای‌عالی شهرسازی و معماری در سال 1391 به استانداران استان های ساحلی ابلاغ شده است. در ابلاغیه مذکور بر سه محور فرهنگ سازی و آموزش، تشکیل "کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل" و تدقیق مطالعات یکپارچه مناطق ساحلی در استان های ساحلی تاکید شده است. به همین لحاظ طرح‌های تدقیق مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی به تفکیک استان های همجوار با دریا به صورت برنامه ریزی شده شکل گرفته اند. نخستین طرح از این دست با عنوان "طرح تدقیق مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی استان هرمزگان" به‌عنوان طرح پیشگام از سال 1394 آغاز شد و در سال 1398 به تصویب شورای برنامه ریزی و توسعه استان رسید. طرح تدقیق مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی در استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر و استان های شمالی همجوار با دریای خزر نیز در جریان می باشند.

12-طرح ICZM چگونه طرحی است؟

مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM) یکی از مناسب ‌‌ترین فرآیندهای شناسایی شده برای توجه به مسائل جاری و بلند مدت سواحل مانند از بین رفتن گونه‌‌‌های جانوری و گیاهی، کاهش کیفیت آب، تغییر در چرخه‌‌های هیدرولوژیک، از بین رفتن منابع ساحلی، تطبیق با بالا آمدن سطح دریا و غیره می‌‌‌باشد. طرح‌های مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی در جهان، تلاشی برای برنامه‌‌ریزی جهت استفاده‌‌ خردمندانه و پایدار انسان از منابع منطقة ساحلی و ساماندهی و هماهنگی فعالیت‌های انسانی در این مناطق است. هدف غایی مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی را می‌توان مدیریت خردمندانه فضای منطقة ساحلی برای ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، انسجام اجتماعی، مشارکت نهادی در چارچوب امنیت همه‌جانبه برشمرد.

بطور خلاصه می‌توان گفت مدیریت یکپارچة مناطق ساحلی فرآیندی است که از طریق ابزارهای تشکیلاتی، قانونی و مشارکتی سعی می‌کند با مشخص ساختن دورنمای فعالیت‌های مخرب، راهکارهای لازم برای حفاظت از مناطق ساحلی و منابع آن را نشان دهد و بدین ترتیب زمینة توسعة متعادل و متوازن این مناطق را فراهم سازد. چنین هدفی تنها از طریق اتخاذ سیاست‌های اصولی و منطقی امکان‌پذیر است تا در پرتو آن برنامه‌ریزی لازم صورت پذیرد و امکان حفظ منابع ذی‌قیمت سواحل را در بخش دریا و خشکی برای نسل‌های آتی فراهم سازد.

13-دستاوردهای طرح ICZM کدامند؟

دستاوردهای طرح را می توان در غالب برنامه های موضوعی و برنامه های موضعی (برنامه عمل های شهرستانی) تفکیک نمود که همگی در غالب یک سیستم پشتیبان تصمیم (DSS) در بستر وب در دسترس کاربران قرار می گیرد. برنامه‌های موضوعی ICZM به شرح ذیل است:

·         کاربری مطلوب اراضی (Land Use Plan - LUP)

·         مدیریت نوار ساحلی  (Shoreline Management Plan - SMP)

·         برنامه‌ریزی فضایی دریا (Marine Spatial Planning – MSP)

·         مدیریت محیط زیست (Environmental Management Plan - EMP)

·         برنامه پایش و ارزیابی (Monitoring and Evaluation Plan - MEP)

·         برنامه هماهنگی مدیریتی (Management Cooperation Plan - MCP)

14-برنامه های موضوعی طرح ICZM کدامند؟

با توجه به آنکه منطقه ساحلی شامل دو بخش خشکی و دریایی است، برنامه های موضوعی این منطقه نیز متناسب با ماهیت آن، بر روی قسمتی از منطقه ساحلی انجام می شود. برنامه کاربری مطلوب اراضی (Land Use Plan: LUP) با توجه به توان اکولوژیک سرزمین، به برنامه ریزی در ناحیه ساحلی (بخش خشکی منطقه ساحلی) می پردازد. برنامه مدیریت نوار ساحلی (Shoreline Management Plan: SMP) در محدوده ناحیه کرانه ای و برنامه ریزی فضایی دریا (Marine Spatial Plan: MSP) در محدوده آب های ساحلی و فراساحلی انجام می شود. با توجه به حساسیت های فیزیکی و اکولوژیکی سواحل، برنامه مدیریت محیط زیست ((Environmental Management Plan - EMP علاوه بر منطقه ساحلی برای پهنه اثرگذار بر منطقه ساحلی نیز ارائه می شود. برنامه پایش و ارزیابی (Monitoring and Evaluation Plan - MEP) و برنامه هماهنگی مدیریتی (Management Cooperation Plan - MCP) دو برنامه موضعی دیگر طرح ICZM هستند که به پیاده‌سازی و اجرای طرح ICZM تمرکز دارند.

15-اعضای کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل چه کسانی هستند؟

دستورالعمل اجرایی کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان در سال 1396 با همکاری مشترک وزارت کشور (کارویژه مرز شورای امنیت کشور) و وزارت راه و شهرسازی (سازمان بنادر و دریانوردی) تهیه و به استانداران استان های ساحلی ابلاغ شده است. مطابق این دستورالعمل اعضای کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل هر استان عبارتند از:

1)      استاندار و یا یکی از معاونین استانداری به نمایندگی از ایشان (رییس کمیته)

2)      مدیر کل بنادر و دریانوردی (دبیر کمیته)

3)      دادستان کل استان

4)      مدیر کل راه و شهرسازی استان

5)      فرماندهی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (در محدوده خلیج فارس)

6)      فرماندهی نیروی دریایی ارتش پاسداران انقلاب اسلامی (در محدوده دریای عمان)

7)      فرماندهی دریابانی نیروی انتظامی استان

8)      مدیر کل شیلات استان

9)      مدیر کل منابع طبیعی استان

10) مدیر کل حفاظت محیط زیست استان

11) مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان

12) مدیر کل گمرک استان

13) مدیر کل صنایع، معادن، کار و تجارت استان

14) کدیر کل آب منطقه ای استان

15) مدیر کل صدا و سیمای استان

16) مدیر کل اطلاعات استان

17) مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان

18) دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان (حسب مورد)

19) مدیر عامل منطقه آزاد یا ویژه اقتصادی استان (حسب مورد)

20) مدیر کل امور اراضی جهاد کشاورزی استان (حسب مورد)

21) رییس سازمان برنامه و بودجه استان (حسب مورد)

22) فرمانداران شهرهای ساحلی (حسب مورد)

23) مدیران بنادر تابعه (حسب مورد)

16-وظایف کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان ها چیست؟

1)      تشریک مساعی، هم افزایی و تعامل به منظور ساماندهی و مدیریت سواحل استان با هماهنگی کارگروه

2)      هماهنگی و همکاری در خصوص استقرار، تدقیق و اجرای نتایج طرح مصوب مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی در استان

3)      بررسی قابلیت ها و تنگناهای موجود در امر ساماندهی سواحل، تاسیسات و سازه های دریایی

4)      بررسی مشکلات مناطق ساحلی استان و سیاست گذاری برای حل آن ها با همکاری دستگاه های ذیربط

5)      هماهنگی به منظور پیشگیری از تخریب جاذبه های گردشگری برای حل آن ها با همکاری دستگاه های ذی ربط

6)      تشکیل و هماهنگی در خصوص برگزاری برنامه های آموزشی مورد نیاز کارشناسان مرتبط سازمان های ذی ربط در خصوص مسایل مرتبط با مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی

7)      جمایت از سرکمایه گذاری بخش غیردولتی و همچنین طرح ها، پروژه ها و برنامه های مرتبط در سواحل استان

8)      جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز تاسیسات دریایی و ایجاد تعامل و رفع اختلالات احتمالی بین ادارات کل استانی در خصوص موضوعات سواحل و سازه های دریایی

9)      تشخیص و هماهنگی جهت رفع تناقض طرحهای توسعه ای در مناطق ساحلی و کاهش اقدامات موازی در جهت صرفه جویی هزینه ها

 

صدور مجوز ساخت و بهره برداری سازه ها و تأسیسات دریایی:

1-علت دریافت مجوز از سازمان چیست؟

 طبق بند 22 ماده 3 آئین نامه سازمان بنادر و دریانوردی مصوب  سال 1348 مجلسین و الحاقیه تبصره مصوب سال 1387 مجلس شورای اسلامی، این سازمان موظف است از ساخت و ساز و یا بهره برداری از تأسیسات و تجهیزات فاقد مجوز از طریق مراجع ذیصلاح قانونی جلوگیری نماید و به منظور صیانت از سواحل کشور از آسیب های ساخت و ساز های غیر اصولی مربوط به تأسیسات دریایی و بندری، کلیه متقاضیان اعم از حقیقی و حقوقی موظفند قبل از اقدام جهت ساخت سازه دریایی و بهره برداری از این سازمان مجوز دریافت نمایند.

2- چگونه می توان مجوز دریافت کرد؟

ثبت نام در سامانه جامع مدیریت و نظارت بر سواحل کشور و ارائه مدارک از طریق سامانه و در صورت تکمیل بودن طرح آن کمیته صدور مجوز سازه های دریایی

3- طریقه ثبت نام در سامانه جامع مدیریت و نظارت بر سواحل کشور به چه صورت است؟

مراجعه به سامانه جامع مدیریت و نظارت بر سواحل کشور به نشانیsm.pmo.ir

4- چگونه میتوان در سامانه پرونده تشکیل داد؟

راهنمای کار با سامانه به صورت فایل PDF و به صورت فیلم در پروتابل سامانه در دسترسی متقاضیان می باشد.

5- جهت دریافت مجوز چه مدارکی مورد نیاز است؟

در پروتابل سامانه در دسترسی متقاضیان می باشد.

6- چگونه میتوان از روند بررسی پرونده مطلع شد؟

ضمن ارسال پیامک و ایمیل از طریق سامانه به متقاضیان، از طریق گردش پرونده در سامانه نیز می توان مطلع شد که پرونده در کارتابل کدام یک از کارشناسان سازمان در حال بررسی می باشد.

7- طرح پرونده در کمیته چه مدت زمانی طول می کشد؟

در صورت تکیمل بودن پرونده حداکثر دو هفته

8- چگونه می توان از نتیجه جلسه مطلع شد؟

ضمن ارسال نامه رسمی از سوی سازمان، از طریق سامانه نیز اطلاع رسانی می گردد.

9- دریافت مجوز صادره به چه صورت است؟

ضمن ارسال فیزیکی آن به بندر جهت ارائه به متقاضی، تصویر آن نیز از طریق سامانه ارسال می گردد.

10- مدت اعتبار مجوز صادره چقدر است؟

موافقت اولیه و مجوز ساخت حداکثر یکسال و مجوز بهره برداری 2 سال

11- در صورت نیاز با چه شماره ایی می توان با بنادر و یا ستاد تماس گرفت شود؟

شماره های تماس در پروتابل سامانه در دسترسی متقاضیان می باشد.

 

تدوین ضوابط و آیین نامه های مرتبط با ساخت و سازهای ساحلی و دریایی:

1-هدف از نظام فنی و اجرایی چیست؟

استقرار نظامی یکپارچه، برای پدیدآوری طرح ها و پروژه‏ های سرمایه‏ گذاری، در چارچوب اسناد برنامه‏ های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن افزایش کارآمدی و اثربخشی طرح ها و پروژه‏ های سرمایه‏ گذاری با رویکردی نتیجه‏ گرا، با قابلیت پیگیری و ارزیابی و مبتنی بر نظام مدیریت کیفیت، متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی، اقلیمی و محیط زیستی کشور. اسناد برنامه‏های توسعه، شامل اسناد ملی توسعه بخشی، اسناد ملی توسعه استانی و اسناد ملی توسعه ویژه است.

2-تعریف نظام فنی و اجرایی کشور چیست؟

مجموعه اصول، فرآیندها و اسناد مربوط به مدیریت، پدیدآوری و بهره‏ برداری طرح‌ها و پروژه‏ های سرمایه‏ گذاری است.

یادآوری: در این نظام، واژه اسناد به جای مجموعه واژه‏های استانداردها، معیارهای فنی، ضوابط و مقررات، روش‏ های اجرایی، دستورالعمل‏ ها بکار برده شده است.

3-منظور از ضوابط چیست؟

 شامل تمامی مستندات لازم‌الاجرا و یا توصیه‌شده برای اجرا که توسط مرجع قانونی ابلاغ می‌گردد. در سند حاضر بخشنامه‌ از طرف رئیس سازمان برنامه‌وبودجه و حسب مورد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی صادر گردیده و حوزه شمول آن در متن بخشنامه مشخص می‌گردد. این ضوابط شامل معیارها، دستورالعمل‌ها، آیین‌نامه‌ها، راهنماها، واژه‌نامه، استانداردها، شرح خدمات‌ها، فهارس بها، چک لیستها و ... در حوزه فنی، تخصصی، اجرایی، قراردادی، حقوقی، مالی و ... است.

4-منظور از مناطق ساحلی چیست؟

 بخشی از خشکی و آب‌های ساحلی که مطابق قانون اراضی مستحدثات ساحلی مصوب 09/04/1354 به‌عنوان اراضی ساحلی شناخته‌شده‌اند همچنین اراضی پیرامون رودخانه‌های قابل کشتیرانی (طبق محدوده تعریف‌شده در طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی) به‌منظور بهره‌برداری پایدار اطلاق می‌گردد.

5-منظور از سازه‌های ساحلی و دریایی چیست؟

آن دسته از سازه‌ها ، مستحدثات و تأسیسات که به‌منظور بهره‌برداری از منابع و ذخایر، استفاده از ظرفیت‌های تفرجگاهی، اقتصادی و حفاظت از سواحل در محدوده مناطق ساحلی، احداث می‌گردند و استقرار آن جز در دریا و منطقه ساحلی امکان‌پذیر نیست.

6-متولی کارگروه  ضوابط و معیارهای فنی واجرایی سازه های ساحلی و دریایی کدام سازمان است؟

بنا بر مفاد ماده 23 قانون برنامه‌وبودجه، سازمان برنامه‌وبودجه موظف به تهیه و ابلاغ ضوابط، مشخصات فنی، آیین‌نامه‌های فنی و معیارهای موردنیاز طرح‌های عمرانی کشور است، لیکن  با توجه به تنوع و گستردگی طرح‌های عمرانی و افزایش ظرفیت تخصصی دستگاه‌های اجرایی طی سالیان اخیر، در تهیه و تدوین این‌گونه مدارک فنی از توانمندی دستگاه‌های اجرایی نیز استفاده‌شده است.

سازمان بنادر و دریانوردی در راستای وظایف حاکمیتی و قانونی خود در سواحل بنادر و ابراه های تحت حاکمبت کشور مبنی بر ساخت و توسعه و تجهیر بنادر کشور و نیز صدور هرگونه مجوز ساخت و ساز دریایی و به پشتوانه مطالعات و تحقیقات کشور صورت پذیرفته در بخش مهندسی سواحل و بنادر و  با توجه به آمادگی سازمان به عنوان دستگاه اجرایی مربوط به سازه های ساحلی و دریایی،  متولی تشکیل کارگروه تخصصی تدوین ضوابط و معیارهای فنی و اجرایی سازه های  ساحلی و دریایی کشور گردید.

7-اعضا کارگروه تخصصی جه سازمان ها و نهادهایی می باشند؟

 سازمان بنادر و دریانوردی ،سازمان برنامه و بودجه ، سازمان ها ، نهادها  ، متخصصین و  انجمن های مرتبط با موضوعات  سازه های ساحلی و دریایی اعضا این کارگروه می باشند.

 

انتشار مستمر مشخصه های دریایی

پایگاه داده مشخصه های دریایی

MARINEDATA.PMO.IR

 1-      اطلاعات کدام دستگاه های اندازه گیری در سایت قابل مشاهده می باشد؟

  بویه های موج نگار، ایستگاه های هواشناسی، تراز سنج و جزر و مد سنج ها

 2-      پارامترهای قابل مشاهده برای هر دستگاه اندازه گیری کدام می باشد؟

 بویه موج نگار: ارتفاع و جهت موج، سرعت و جهت باد، فشار، دمای آب، دمای هوا، شوری

 ایستگاه هواشناسی: سرعت و جهت باد، دمای هوا، فشار، رطوبت

 تراز سنج و جزر و مد سنج ها: تراز آب

 3-      جهت درخواست اطلاعات (به دانشجویان و شرکت های مرتبط) چه اقدامی باید انجام شود؟

 ابتدا در سامانه ثبت نام انجام دهید و سپس در در بخش"درخواست اطلاعات" فیلدهای مورد نظر پر شود و پس از بررسی های مربوطه توسط کارشناسان و اطلاعات ارسال می گردد.

 4-       جهت استفاده از اطلاعات دستگاه های اندازه گیری برای کارشناسان بندر چه اقدامی انجام شود؟

 ابتدا در سامانه ثبت نام انجام شود و پس از آن دسترسی های مربوطه جهت مشاهده و دریافت اطلاعات توسط مدیر سامانه انجام می شود.

 5-       فاصله زمانی مشاهده اطلاعات چگونه می باشد؟

 برای کاربران مهمان به صورت فواصل 6 ساعته می باشد و برای کاربرانی که دسترسی به سامانه دارند به صورت 1 ساعته قابل مشاهده می باشد.

 

پیش بینی امواج دریا جهت ناوبری در سواحل و آبراهها

سامانه پیش بینی امواج دریاهای ایران

PMOFORECAST.IR

 1-      پارامترهای پیش بینی قابل مشاهده در سامانه کدام است؟

 اطلاعات هواشناسی دریایی از جمله ارتفاع و جهت موج، سرعت و جهت باد، فشار، دمای هوا به صورت گراف و انیمیشن قابل دسترسی می باشد.

 2-      جهت مشاهدهودرخواست اطلاعات چه اقدامی باید انجام شود؟

 تمامی کاربران به بخش های مختلف سامانه از جمله مشاهده و دریافت اطلاعات پیش بینی دسترسی کامل دارند.

 3-      اطلاعات پیش بینی برای چند ساعت آینده موجود می باشد؟

 اطلاعات پیش بینی پارامترهای دریایی برای 96 ساعت آینده در دسترس کاربران می باشد.

 4-      آیا اپلیکیشن پیش بینی امواج دریاهای برای تلفن های هوشمند وجود دارد؟

اپلیکیشن برای گوشیهای آندروید و آیفون در استورهای اصلی با نام PMOFORECAST قابل نصب می باشد. 

 

ارائه اطلاعات مکانی سواحل و بنادر  (GIS):

1-سامانه PMOGIS سازمان بنادر و دریانوردی کشور را تعریف نمایید؟

سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی سواحل، بنادر ودریانوردی کشور (PMOGIS) سامانه ای تحت وب است که کاربر با استفاده ازBrowser  های مرسوم می تواند به آن دسترسی پیدا کند. این سامانه با داشتن بیش از 315 لایه اطلاعاتی و 22 میلیون رکورد اطلاعاتی در کلیه بنادر تجاری کشور توسط اداره کل مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دریانوردی و با همکاری مهندسین مشاور داخلی ایجاد و بصورت مستمر درحال  توسعه، تکمیل  و تدقیق می باشد.

2-امکانات سامانه PMOGIS چیست؟

 این سامانه اطلاعات مکانی و توصیفی کلیه زیرساختهای موجود در بنادر را شامل بوده و ضمن سرویس تبادل اطلاعات به سایر سامانه های تخصصی موجود در سازمان از ابزارهای کاربردی و مهم اعم از مجوز حفاری و انشعاب گیری،  انجام تجزیه و تحلیلهای مکانی مختلف و...  برخوردارمی باشد. با بهره گیری از این سامانه ضمن مشاهده آخرین نقشه ها و تصاویر هوایی بنادر و سواحل کشور اطلاعات دقیق توصیفی بطور مستقیم با کلیک بر روی نقشه ها قابل دستیابی می باشد.

3-سامانه PMOGIS در سازمان بنادر و دریانوردی کشور چه اهدافی را دنبال می کند؟

از اهداف اصلی سامانه فوق تجمیع کلیه اطلاعات مکان محور زیرساخت ها و تاسیسات روبنایی و زیربنایی  بنادر و دسترسی سریع و به موقع به اطلاعات دقیق توصیفی انها می باشد.

4-چه سامانه های سازمانی با سامانه PMOGIS  سرویس تبادل اطلاعات دارند؟

-سامانه یکپارچه اطلاعات مکانی  وزارت راه و شهرسازی

-سامانه های مدیریت نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه (PM)

 -سامانه جامع مدیریت پروژه(CPMS)

-سامانه جامع دریایی (IMAS)

سایر سامانه ها نیز در دست اقدام می باشند .

5-آیا سامانه PMOGIS  در کلیه بنادر اصلی و فرعی سازمان بنادر و دریانوردی استقرار یافته است؟

سامانه فوق در 11 بندر اصلی امام خمینی، آبادان، خرمشهر، شهید رجایی، شهید باهنر، بوشهر، لنگه، چابهار، امیرآباد، انزلی، نوشهر و بنادر فرعی دیلم، کنگان، گناوه، بوالخیر، خارک، دیر، چوئبده، اروندکنار، آستارا، چمخاله، جاسک،تیاب، شهیدحقانی، هرمز، سیریک، شادگان، سجافی، شیوء و فریدونکنار قابل دسترسی، ارائه خدمات و ویرایش می باشد.

 

 

 

پرسش های متداول دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان
1- جهت ثبت شکایت در سامانه می بایست به کجا مراجعه شود؟
- در سایت سازمان بنادر و دریانوردی به آدرسwww.pmo.ir  در بخش حقوق شهروندی سامانه های رسیدگی به شکایات سمپا و شهراه قرارداده شده است و مراجعین می توانند در سامانه های مزبور شکایت خود را ثبت نمایند. همچنین دسترسی به سامانه بازرسی کل کشور نیاز برای کاربر سازمان بنادر و دریانوردی تعریف شده است و بسیاری از شکایات مراجعین از طریق همین سامانه رسیدگی می شود. 
- آدرس اینترنتی سامانه شهراه https://shahrvand.mrud.ir/
- آدرس اینترنتی سامانه بازرسی کل کشور http://shekayat.bazresi.ir/
- آدرس اینترنتی سامانه سمپا https://www.pmo.ir/fa/citizen/suggestions
2- جهت ثبت شکایت و ارائه گزارش به صورت تلفنی با چه شماره هایی تماس بگیریم؟
- شماره های:  84933165- 021  و 84933166- 021  
- 84933095- 021  
- 88190690- 021  
3- پس از ثبت شکایت در سامانه های دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان پاسخ آن را چگونه دریافت کنیم؟
- پس از ثبت یک کد پیگیری شکایت در اختیار شاکی قرار می گیرد و  شکایت توسط دفتر بازرسی، مدیریت عملکرد و حقوق شهروندان به بخش ذی ربط با تعیین مهلت مشخص برای بررسی دقیق و اعلام نظر قرار گرفته که پس از دریافت نظر مرجع مربوطه و بررسی پاسخ در سامانه ثبت و برای مراجعه کننده قابل رویت می باشد.
4- آیا در صورت ثبت گزارش و شکایت حفظ مشخصات شاکی  امکان پذیر است؟
- بله، در تمامی مراحل ثبت شکایت به صورت تلفنی و الکترونیکی( ثبت در سامانه شکایات) بنا به درخواست فرد مشخصات آن در راستای صیانت از حقوق شهروندان و مراجعین محترم حفظ می گردد.
5- آیا اعلام شماره تلفن و آدرس در شکایات الزامی می باشد؟
- بله- در برخی از مواقع ضروری است که پاسخ به صورت مکتوب برای فرد شاکی ارسال شود
 

 سوالات پرتکرار در مورد خدمت " ارائه تسهیلات  حمایتی از محل وجوه اداره شده "

 پرسش 1: حداکثر سقف تسهیلات اعطایی از محل وجوه اداره شده سازمان چقدر می باشد؟

 پاسخ پرسش 1: حداکثر سقف تسهیلات اعطایی ، 80 درصد قیمت تمام شده طرح که توسط مراجع ذیربط سازمان مورد تایید قرار گرفته شده ، می باشد.

 

 پرسش 2: سود تسهیلات دریافتی چقدر می باشد؟

 پاسخ پرسش 2 : سود تسهیلات بانکی بر اساس ضوابط و شرایط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

 

 پرسش 3 : وثایق مورد نیاز برای دریافت تسهیلات چقدر می باشد؟

 پاسخ پرسش 3: وثایق مورد نیاز براساس ضوابط و شرایط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران می باشد. لازم به توضیح است خود طرح بعنوان بخشی از وثایق مورد نظر بانک عامل پذیرفته می گردد.

 

 پرسش 4: مدت زمان باز پرداخت تسهیلات بانکی چند سال می باشد؟

 پاسخ پرسش 4 : مدت زمان بازپرداخت تسهیلات پنج سال می باشد که بلافاصله پس از اتمام طرح مورد محاسبه قرار می گیرد و در فواصل زمانی مشخص بصورت اقساط مساوی دریافت می گردد.

 

 پرسش 5: یارانه دریافتی از سازمان چه میزانی است؟

 پاسخ پرسش 5: میزان یارانه تخصیصی طرحها در حال حاضر بین 40 تا  100 درصد می باشد.لازم به توضیح است میزان یارانه طرحها ، در قالب سیاست های سالیانه  مورد بررسی و تصویب کمیته وجوه اداره شده قرار می گیرد.

 

 پرسش 6: شرایط عمومی دریافت تسهیلات چیست؟

 پاسخ پرسش 6:  متقاضی می بایست دارای شخصیت حقوقی باشد و از تجربه و سابقه کافی در زمینه طرح مورد تقاضا برخوردار باشد.

 

 پرسش شماره 7: شرایط اختصاصی دریافت تسهیلات چیست؟

 پاسخ پرسش 7 : متقاضی می بایست گزارش کامل مطالعات توجیه اقتصادی طرح مورد تقاضا را به همراه گزارش کامل مشحصات فنی، فاکتور قیمت و قراردادهای ذیربط طرح ارائه نماید.لازم به توضیح است که صلاحیت صلاحیت فنی، اجرایی و مالی  متقاضی باید به وسیله واحدهای مرتبط در سازمان و بانک عامل بررسی و تایید شود.

 

اعطاء تسهیلات حمایتی به دانشجویان و پژوهشگران در حوزه بنادر و دریانوردی

1. چه نوع پایان‌نامه‌هایی مورد حمایت قرار می گیرند؟

پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری)  دانشگاه‌هایی که دارای مجوز فعالیت در وزارت یا دستگاه مربوطه بوده و امکان دسترسی و بهره‌برداری از سامانه علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) را دارند، امکان برخورداری از حمایت مالی را خواهند داشت.

 

2. نحوه حمایت چگونه است؟

پس از بارگذاری عناوین و پیشنهادات این سازمان در سامانه عتف، دانشجویان می‌توانند از طریق استاد راهنما به این سامانه مراجعه و عنوان مربوطه را انتخاب و پروپوزال را در این سامانه ارسال نمایند.

 

3. نحوه اعلام نتایج بررسی پروپوزال های ارسالی چگونه است؟

این دفتر پس از بررسی درخواست‌ها و ارزیابی آنها، نتایج را از طریق سامانه عتف اطلاع رسانی می‌نماید.

 

4. نحوه عقد قرارداد به چه صورت است؟

در صورت تائید پروپوزال، قراردادی فی مابین دفتر و دانشگاه (به نمایندگی استاد راهنما) منعقد و ابلاغ می‌گردد.

 

5. بعد از تائید پایان‌نامه جهت حمایت و عقد قرارداد، چه اقدامی باید انجام شود؟

پس از عقد قرارداد، مشاور موظف است گزارش پیشرفت پایان‌نامه و نتایج حاصله را متناسب با برنامه زمان بندی مندرج در قرارداد ارائه نماید.

 

6. نسخه نهایی پایان‌نامه با چه فرمتی باید ارسال شود؟

ضروری است نسخه نهایی پایان‌نامه (مجلد) به همراه لوح فشرده آن حاوی فایل متنی (ورد و  pdf) و همچنین یک نسخه از مقاله/مقالات مستخرج از پایان‌نامه به دفتر ارائه گردد.

 

7. مبلغ پرداختی جهت حمایت و نحوه پرداخت چگونه است؟

انجام مراحل پرداخت و تسویه حساب بر اساس قرارداد فی مابین پس از دفاع از پایان‌نامه در دانشگاه مربوطه از طریق سامانه عتف صورت می پذیرد.

مبلغ قراداد هر سال اعلام شده و بر اساس مقطع پایان‌نامه تعیین می گردد.

پرسش های پر تکرار در حوزه تعرفه شناور

1-در صورتیکه شناوری طی یک سفر به چند بندر ایرانی تردد نماید، کدام یک از حقوق و عوارض در بنادر دوم به بعد طی یک سفر اخذ نخواهد شد؟

از کشتی‌ها و یا شناورهایی که طی یک سفر به بنادر جمهوری اسلامی ایران تردد نمایند اگر چه کشتی در چند بندر پهلو بگیرد تا زمان ترک آخرین بندر ، فقط یک مرتبه و صرفاً در زمان ورود و در اولین بندر عوارض فانوس دریایی وصول می‌گردد و همچنین تعرفه مدیریت و راهبری گروه پاس کشتی ۳ سنت به ازای هرGT  از کلیه شناور هایی که از مبادی بنادر خارجی به بنادر ایرانی تردد می نمایند، محاسبه و وصول می شود.

2-با توجه به شاخص های متعدد در تعیین تعرفه از جمله GT شناور و تخفیفات مترتب بر آن، آیا حداقل مبلغ صورتحساب برای شناورهای مسافری و یا شناورهای با ظرفیت کمتر از ۱۵۰۰ GTمدنظر می باشد؟

صورتحساب شناورهای مسافری ایرانی حداقل با مبلغ  100،۰۰۰ ( یکصد هزار ) ریال برای هر سفر صادر خواهد شد.  و در صورتیکه مبلغ هر صورتحساب کمتر از مبلغ فوق باشد، همان 100،۰۰۰ (یکصد هزار) ریال وصول می شود . صورتحساب شناورهای غیر مسافری  زیر ۱۵۰۰GT  نیز حداقل با مبلغ  6۰۰،۰۰۰ ( ششصد هزار ) ریال برای هر سفر صادر خواهد شد. در صورتیکه مبلغ هر صورتحساب کمتر از مبلغ مذکور باشد، همان 6۰۰،۰۰۰ (ششصد هزار) ریال وصول می شود.

3-حقوق، عوارض و هزینه‌های بندری واحدهای شناور مختلط (یدک کش هایی که واحد شناور دیگری را یدک می‌کشند) بر اساس GT و پرچم کدام یک از شناورها محاسبه خواهد شد؟

از واحدهای شناور مختلط (یدک کش هایی که واحد شناور دیگری را یدک می‌کشند) حقوق، عوارض و هزینه‌های بندری براساس مجموع GT شناورهای مذکور محاسبه و اخذ خواهد شد. چنانچه یکی از شناور های مربوطه، خارجی (پرچم خارجی) باشد مبنای محاسبه برای هر دو شناور، تعرفه های مترتب بر شناور خارجی خواهد بود.

4-چه تفاوتی بین جابجایی و شیفتینگ اداری و غیر اداری از نظرتعرفه وجود دارد؟

هزینه جابجایی (شیفتینگ) در اسکله با استفاده از راهنما ۸  سنت  برای هر GT ، با استفاده از طناب کشتی ۳/۳ سنت برای هر GT و درصورت انجام عملیات یدک‌کشی، هزینه مربوطه براساس جدول شماره یک( برای بنادر جنوبی کشور) قابل محاسبه و اخذ می‌باشد درصورتی که عملیات جابجایی (شیفتینگ) براساس مقتضیات اداری باشد هزینه‌ای دریافت نخواهد شد.

5-تمایز تعرفه ای هزینه جابجایی شناور در روش استفاده از راهنما با روش جابجایی از طریق طناب کشی چقدر می باشد؟

هزینه جابجایی (شیفتینگ) در اسکله با استفاده از راهنما ۸  سنت  برای هر GT ، با استفاده از طناب کشتی ۳/۳ سنت برای هر GT و درصورت انجام یدک‌کشی هزینه مربوطه براساس جدول شماره یک قابل محاسبه و اخذ می‌باشد.

6-آیا برای انتقال راهنما به شناور جهت انجام عملیات راهنمایی، تعرفه ای به غیر از تعرفه و هزینه راهنمایی اخذ می گردد؟

برای انتقال راهنما به کشتی و شناور هیچگونه هزینه‌ای از بابت خدمات واحدهای شناور (راهنمابر، قایق، یدک‌کشی و ...) وصول نخواهد شد.

7-جدول شماره ۱ بر چه نوع شناورهایی اعمال خواهد شد؟

تعرفه حقوق، عوارض و هزینه‌های بندری بر کشتی‌های تجاری غیرنفتی در بنادر جنوبی و کشتی‌های غیرنفتی وارده به بنادر و اسکله‌هایی که کاملاً با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سواحل جنوبی احداث گردیده یا خواهد شد (همانند بنادر آفتاب و چارک) و اسکله‌های اختصاصی بنادرآزاد قشم و کیش

8-بطور کلی شاخص محاسبه تعرفه های مترتب بر کشتی کدام یک از مشخصات شناور می باشد؟

مبنای محاسبه براساس GT (تناژ ناخالص) شناور می‌باشد در صورتی که تناژ ناخالص شناور بر اساس GRT ثبت شده باشد  بر مبنای GRT و درصورتی که یک شناور هم دارای GRT و هم GT باشد ملاک و مبنای محاسبه تناژ بالاتر خواهد بود.

9-با توجه به تخفیفاتی اعمالی بر ردیفهای تعرفه ای مترتب بر کشتی ، بطور معمول کدام یک از ردیفهای تعرفه ای کشتی مشمول تخفیف نمی گردند؟

در صورت اعمال تخفیف بر کلیه ردیف های تعرفه ای،‌ به طور معمول در اعمال تخفیف هزینه های راهنمایی و یدک کشی استثناء می گردند

پرسش های پر تکرار در حوزه تعرفه کالا

1-دوره معافیت انبارداری کالاهای غیر کانتینری صادراتی چند روز درنظر گرفته شده است؟

مدت معافیت انبارداری کالاهای صادراتی ۱۰ روز می باشد.

2-دوره معافیت انبارداری وسایل نقلیه چند روز تعیین گردیده است؟

معافیت انبارداری برای  وسایل نقلیه در نظر گرفته نشده است

3-حداقل تعرفه باربری حمل یکسره در انواع اسکله ها به چه میزان جدول مربوطه اخذ خواهد شد؟

حداقل تعرفه باربری کالاهای حمل یکسره در اسکله‌هایی که دارای  تأسیسات و تجهیزات اختصاصی جهت کالاهای وارده و صادره می‌باشند و تخلیه و بارگیری به وسیله تأسیسات و تجهیزات نصب شده صورت پذیرد به مأخذ ۲۰% و در سایر اسکله‌های بندری با مأخذ ۴۰%  (جدول شماره ۱۰) به ازای هر تن محاسبه و وصول می‌گردد.

4-تخفیف باربری، خنکاری و انبارداری کالاهای ترانزیت خارجی و ترانشیپ نسبت به کالاهای وارداتی به چه میزان می باشد؟

خنکاری و باربری و انبارداری ۵۰% به استثنای کالای حجیم و ترافیکی

5-تخفیف باربری، خنکاری و انبارداری کالاهای صادراتی نسبت به کالاهای وارداتی به چه میزان می باشد؟

به میزان ۲۵ درصد منوط به برگشت ارز حاصل از صادرات و تاییدیه بانک مرکزی

پرسش های پر تکرار در حوزه تعرفه کانتینر

1-تعرفه خدمات مضاعف شامل تخلیه، بارگیری وجابجایی کانتینر در محوطه های اختصاصی کانتینری به تفکیک نوع فعالیتهای مربوطه چقدر اخذ خواهد شد؟

انجام عملیات تخلیه و بارگیری کانتینر یا حمل آن در محوطه مشمول تعرفه های ذیل می باشد.                                                   

به ازای هر دستگاه/ریال

40 فوت

20 فوت

شرح

2.196.720

1.464.480

از C.Y به مارشالینگ یارد ریلی یا محوطه های اختصاصی و بالعکس

حمل

1.099.980

730.620

در داخل محوطه ها

1.647.540

1.099.980

بین محوطه ها

1.286.280

855.360

از / به کفی و کشنده

برای هر عمل تخلیه و بارگیری در داخل و یا خارج از محوطه

2.141.640

1.500.120

از / به واگن  (فقط داخل محوطه های ریلی)

   

2-تعرفه پالتیزه نمودن کالا در داخل کانتینرهای LCL چه مبلغی می باشد؟

هزینه پالتیزه نمودن کالای کانتینر ال سی ال برای هر پالت به میزان1.194.750 ریال می باشد.

3-هزینه جابجایی کانتینر یخچالی استریپ شده به اماکن اختصاصی را کدامیک از ذینفعان پرداخت می نمایند؟

هزینه جابجایی کانتینرهای یخچالی استریپ شده به اماکن نگهداری اختصاصی کانتینرها به عهده استریپ کننده می‌باشد.

4-آیا هزینه تعرفه خدمات کانتینرهای یخچالی، شامل هزینه برق نیز می باشد؟

بله ، خدمات مذکور شامل هزینه برق مصرفی، اتصال و جداسازی از برق (Plug & Unplug) و کنترل درجه دما نیز می‌باشد.

5-تعرفه عملیات اضافی کانتینر در بارگیری آن به داخل واگن چه مبلغی می باشد؟

در صورت انجام عملیات اضافی بر اساس نوع عملیات هزینه آن بر اساس تعرفه های مندرج در کتابچه تعرفه وصول خواهد شد.

6-هزینه تخلیه، بارگیری و حمل کانتینر خالی استریپ شده برعهده کدام یک ازذینفعان کانتینر مربوطه می باشد؟

هزینه جابجایی کانتینر خالی استریپ شده به اماکن نگهداری اختصاصی به عهده استریپ کننده می‌باشد.

7-آیا تعرفه استریپ کانتینرهای FCL و LCL برابر و براساس نرخ واحد اخذ می گردد؟

عملیات استریپ کامل کانتینرهای FCL  بنا بر درخواست صاحب کالا انجام شده و پرداخت هزینه آن  نیز بر عهده وی می‌باشد . هزینه استریپ کامل کانتینرهای اف سی ال 20 فوت 8.000.000 ریال و 40 فوت 11.000.000 ریال به ازای هر دستگاه می باشد. . اما  هزینه استریپ کامل کانتینرهای LCL ۲۰ فوت،  ۱۱۰  دلار و ۴۰ فوت ۱۶۵  دلار به ازاء هر دستگاه بوده که پس از ورود کانتینر به محوطة ترمینال، عملیات انجام شده و پرداخت این هزینه بر عهده خط کشتیرانی یا نمایندگی آن می‌باشد

8-تعرفه استفاده از تجهیزات ویژه و اضافه مربوط به خدمات THC وجابجایی کانتینر به چه میزان می باشد؟

برای استفاده از وایر، زنجیر و سایر وسایل مشابه اضافه جهت جابجایی، تخلیه و بارگیری کانتینر ۵۱  دلار علاوه بر تعرفه‌ مربوط به THC دریافت می شود.

9-THC و هزینه های مترتب بر کانتینرهای سنگین وزن به چه میزانی می باشد؟

در مورد تخلیه، بارگیری و جابجایی کانتینرهای سنگین وزن، فقط وسایل مجاز و ویژه بندری به کار گرفته خواهند شد و کلیه هزینه‌های آن براساس ساعت کارکرد تجهیزات ویژه برابر با تعرفه‌های توافقی دریافت می شود.

10-THC کانتینرهای حاوی کالاهای خطرناک چقدر در نظر گرفته شده است؟

 THCکانتینرهای وارداتی ، صادراتی و مرجوعی حاوی محمولات خطرناک با ۵۰% افزایش و برای کانتینرهای ترانزیت خارجی و ترانشیپی حاوی محمولات خطرناک با ۲۰% افزایش  نسبت به THCکانتینرهای معمولی محاسبه و دریافت می‌شود

پرسش های پر تکرار در حوزه عمومی تعرفه

1-با عنایت به ۲۴ ساعته بودن فعالیت بنادر،‌ چند روز از سال بنادر کشور تعطیل می باشند؟

روزهای کاری ادارات بنادر از روز شنبه لغایت چهارشنبه بوده و ساعات اداری از ۷ تا ۱۵ و ساعات غیراداری از ۱۵ تا ۱۹ و ساعات کاری شبها از ۱۹ تا ۷ صبح روز بعد منظور می‌گردد. روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته و تعطیلات رسمی کشور به عنوان روز تعطیل قلمداد شده که در این روزها عملیات تخلیه و بارگیری با احتساب اضافه‌کاری انجام می‌گیرد. روز اول سال شمسی (نوروز یکم فروردین) و دهم محرم سال قمری (عاشورا) تعطیلات رسمی بنادر بوده و عملیات تخلیه و بارگیری انجام نمی گیرد. ترمینالهای مسافری از این امر مستثنی می باشند.

1.چگونه یک بلیط اینترنتی خریداری کنیم؟

در منوی سایت، با کلیک بر روی گزینه «جستجوی بلیط» به صفحه اصلی سایت هدایت شده و پس از انتخاب بندر مبدا، بندر مقصد و تاریخ سفر موردنظر خود و کلیک بر روی دکمه «جستجوی سفر» قادر خواهید بود لیستی از سفرهای موجود را ببینید و سفر مناسب را انتخاب نمایید.

پس از انتخاب سفر به صفحه خرید بلیط انتقال یافته و می توانید به تعداد مورد نیاز بلیط تهیه نمایید. توجه داشته باشید که پر کردن تمامی فیلدهای موجود در صفحه الزامی می باشد. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر درباره خرید بلیط می توانید به صفحه «راهنمای خرید» بروید.

 

2. در صورتی که مسافر ایرانی نباشیم و کد ملی نداشته باشیم چگونه می توانیم بلیط تهیه نماییم؟

در صفحه خرید بلیط و در بخش ورود اطلاعات مسافر، در اولین کادر از سمت راست می توانید گزینه «خارجی» را انتخاب نمایید. در این صورت بجای کد ملی، شماره پاسپورت از شما دریافت خواهد شد.

 

3. در صورتی که شهروند بومی بندر باشیم چگونه می توانیم از تخفیفات بومی بودن در صورت وجود استفاده نماییم؟

در صفحه خرید بلیط و در بخش ورود اطلاعات مسافر، در اولین کادر از سمت راست می توانید گزینه «بومی» را انتخاب نمایید. در این صورت علاوه بر کد ملی، کد شهروندی خود را نیز بایستی ثبت نمایید تا در صورت وجود تخفیفات بومی بتوانید از آن استفاده نمایید.

 

4. آیا در صورتی که پرداخت بهای بلیط ناموفق بوده ولی مبلغ از حساب خریدار کسر گردد، امکان عودت مبلغ کسر شده به حساب خریدار وجود دارد؟

بله. مطابق با قوانین تراکنش های بانکی، در صورتی که پرداخت ناموفق بوده ولی مبلغ از حساب خریدار کسر شده باشد، حداکثر ظرف مدت 72 ساعت به حساب خریدار عودت داده خواهد شد.

 

5. آیا در صورت مفقود شدن بلیط امکان چاپ مجدد آن وجود دارد؟

بله. در منوی سایت، گزینه «پیگیری بلیط» وجود دارد که با کلیک بر آن به صفحه پیگیری بلیط انتقال خواهید یافت و پس از وارد کردن بندر مبدا، بندر مقصد، کد ملی، شماره همراه و تاریخ سفر میتوانید تمامی بلیط های خریداری شده را مجددا چاپ نمایید.

همچنین می توانید با مراجعه به باجه های فروش بلیط در بندر و ارائه اطلاعات سفر و کد ملی خود از کاربر باجه بخواهید بلیط شما را چاپ نماید.

 

6. چگونه می توانیم بلیط خریداری شده را کنسل نماییم؟

جهت کنسل نمودن بلیط، بایستی با تلفن پشتیبانی بندر مبدا که در صفحه تماس با ما موجود است تماس حاصل نمایید تا کاربر بندر بلیط را کنسل نموده و وجه پرداختی را به حساب شما عودت دهد.

 

7. مقررات سفر دریایی چیست؟

در منوی سایت، گزینه «مقررات» وجود دارد که با کلیک بر آن می توانید با مقررات سفر دریایی آشنا شوید.

 

8. در صورت بروز مشکل با چه شماره تلفن هایی می توانیم تماس بگیریم؟

در صفحه تماس با ما، تلفن پشتیبانی 24 ساعته تمامی بنادر وجود دارد تا در صورت لزوم بتوانید با بندر تماس حاصل نمایید.