هرگونه سازه و تأسیسات دریایی در مناطق ساحلی و فراساحلی، دریاچه ها و رودخانه های قابل کشتیرانی از قبیل پل، کانال دسترسی، موج شکن، اسکله، دولفین، مهاربند، فانوس دریایی، انواع سکوهای دریایی، خطوط انتقال آب، نفت و فرآورده های نفتی، گاز، برق، تلفن با هر نوع کاربری از قبیل تجاری، مسافری، نفتی، صیادی، خدماتی، تفریحی و چند منظوره و نیز کارگاه های ساخت و تعمیر شناور (که دارای تأسیسات یا سازه دریایی باشند) نیاز به دریافت مجوز دارند.
بهترین راه برای شروع، تماس با کارشناس سواحل و بنادر اداره کل بنادر و دریانوردی استان می باشد که نام و تلفن تماس وی در قسمت معرفی اعضاء کمیته آمده است. شما می توانید راهنمایی های لازم برای اقدام را از کارشناس مذکور دریافت و مدارک لازم را پس از تکمیل به اداره کل مذکور تحویل دهید. درخواست شما به همراه مدارک در صورت تأیید به دبیرخانه کمیته ارسال خواهد شد تا پس از کنترل نهایی، ظرف حداکثر دو هفته پس از وصول جهت بررسی در کمیته صدور مجوز سازه های دریایی طرح گردد.
طبق مصوبات موجود هرگونه تأسیسات دریایی بدون مجوز سازمان بنادر و دریانوردی غیر قانونی محسوب شده و برابر مقررات نسبت به توقیف و یا قمع بنای مذکور اقدام خواهد شد، لذا بهتر است در اسرع وقت مدارک لازم برای درخواست صدور مجوز اجرا را تکمیل و به اداره کل بنادر و دریانوردی استان تحویل دهید تا نسبت به بررسی صدور مجوز اجرا برای طرح شما اقدام شود. لازم به ذکر است در صورتی که تأسیسات در حال بهره برداری بدون مجوز وجود داشته باشد، می بایست به همین صورت برای دریافت مجوز بهره برداری اقدام گردد.
با توجه به اینکه مجوزها برای تأسیسات مشخص و در محل معلوم به نام سازنده و یا بهره بردار صادر میشود، در صورت انتقال تأسیسات به غیر، طی هماهنگی با کمیته صدور مجوز سازه های دریایی بررسی های لازم انجام و تغییر نام مجوز به سهولت انجام می پذیرد. لذا نیازی به پرداخت هزینه برای خرید مجوز نبوده و اساساً مجوز صادره شده برای یک تأسیسات در محل مشخص برای تأسیساتی در محل دیگر اعتبار ندارد.