flag
 
 
صدور مجوز سازه های دریایی

 سواحل به دلیل داشتن پتانسیل های فراوان و منابع سرشار خدادادی، همواره مناطقی جذاب برای سکونت و انجام فعالیتهای صنعتی، تجاری و بازرگانی و... بوده اند. جمهوری اسلامی ایران با داشتن حدود ٥٨٠٠ کیلومتر طول خط ساحلی به عنوان یکی از کشورهای مهم ساحلی قلمداد می گردد. به منظور توسعه پایدار این مناطق و در راستای جلوگیری از تخریب سواحل و اثرات مخرب زیست محیطی لازم است بهره گیری از نعمت سواحل، هوشمندانه و  با رعایت اصول فنی و زیست محیطی انجام شود.در همین خصوص به عنوان اسناد بالا دستی قوانینی وضع گردیده تا ساخت و سازه های ساحلی را مدیریت نماید. 

 سازمان بنادر و دریانوردی به استناد قانون بند ٢٢ ماده ٣ آیین نامه سازمان مصوب مجلسین ١٣٤٨ (الف) و تبصره الحاقی مصوب مجلس شورای اسلامی ١٣٨٧ (ب) مرجع اعلام موافقت اولیه با احداث طرح مورد نظر، صدور مجوز تاسیس و ساخت و مجوز بهره برداری از سازه ها، تاسیسات  و تجهیزات دریایی به متقاضیان حقیقی و حقوقی بر اساس نوع کاربری (تجاری- نفتی، تفریحی، مسافری، صیادی، صنعتی و تأسیساتی) می باشد.
به همین منظور  کمیته صدور مجوز سازه های دریایی متشکل از کار شناسان خبره در امور بندری، دریایی، حفاظت ایمنی و محیط زیست، سازه دریایی، مهندسی سواحل در حوزه معاونت توسعه و تجهیز بنادر تشکیل گردیده و دبیرخانه آن در اداره کل مهندسی سواحل و بنادر مستقر می باشد. در جهت تکریم ارباب رجوع و تسریع در انجام امور اداری صدور مجوزهای یاد شده، سامانه جامع مدیریت و نظارت بر سواحل کشور راه اندازی گردیده و در آن تمامی مراحل انجام کار توسط متقاضیان به صورت مکانیزه انجام می شود.
درخواست متقاضیان پس از دریافت توسط دبیرخانه، بررسی شده و در صورت تکمیل بودن مدارک، درکمیته صدور مجوز سازه های دریایی مطرح می گردد. در این فرآیند مستندات دریافتی با مقرارت موجود از جمله کنوانسیون ها، قوانین، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و همچنین مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی (ICZM)  تطبیق داده شده و در صورت تصویب طرح در کمیته، مجوز مورد نظر صادر و به متقاضی ابلاغ می گردد.
 

 

اطلاعات تکمیلی:

پایش و مطالعات شبیه سازی سواحل ایران

پایگاه داده مشخصه های دریایی

پیانک ایران

 

 

با جانمایی طرح، با توجه به سازه ها و تأسیسات دریایی موجود در مجاورت طرح و همچنین نتایج طرح مصوب مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی کشور و ملاحظات زیست محیطی، در صورت تکمیل مدارک مربوطه و پس از تصویب کمیته، توسط دبیر کمیته اعلام می گردد.

درخواست صدورموافقت اولیه با طرح سازه ها درخواست صدورموافقت اولیه با طرح سازه ها

 

مطالعات تهیه شده توسط شرکت مهندسین مشاور ذیصلاح دارای تخصص بندر سازی و سازه های دریایی که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور رتبه بندی گردیده به همراه سایر مدارک تکمیلی مربوطه در کمیته صدور مجوز سازه های دریایی طرح و پس از تصویب آن مجوز ساخت سازه های دریایی و تأسیسات بندری، توسط معاونت توسعه و تجهیز بنادر صادر می گردد.

مجوز ساخت - مسافری مجوز ساخت - مسافری
مجوز ساخت - صیادی مجوز ساخت - صیادی
مجوزساخت - تجاری نفتی مجوزساخت - تجاری نفتی
مجوز  ساخت - تفریحی مجوز ساخت - تفریحی
مجوز  ساخت - تاسیساتی مجوز ساخت - تاسیساتی
مجوز ساخت - صنعتی مجوز ساخت - صنعتی


 

اجاز بهره برداری قانونی از سازه ها و تأسیسات دریایی و بندری که در صورت تکمیل مدارک مربوطه پس از تصویب کمیته، توسط مدیر عامل سازمان صادر می گردد.

مجوز بهره برداری - مسافری مجوز بهره برداری - مسافری
مجوز بهره برداری - تفریحی مجوز بهره برداری - تفریحی
مجوز بهره برداری - کاربری صنعتی مجوز بهره برداری - کاربری صنعتی
مجوز بهره برداری - تجاری نفتی مجوز بهره برداری - تجاری نفتی
مجوز بهره برداری - صیادی مجوز بهره برداری - صیادی
مجوز بهره برداری - تاسیساتی مجوز بهره برداری - تاسیساتی
مجوز بهره برداری - فاقد مجوز ساخت مجوز بهره برداری - فاقد مجوز ساخت
آیا می توان پس از دریافت مجوز تسهیلاتی را از بانک ها دریافت نمود ؟
خیر، زیرا هیچگونه توافقی بین سازمان بنادر و دریانوردی و بانک های کشور برای این موضوع انجام نگرفته و مجوز های صادره برای دریافت وام و یا تسهیلات از بانک ها و یا هر ارگان و سازمان دیگر اعتباری ندارد.
چه تأسیساتی نیاز به دریافت مجوز از کمیته صدور مجوز سازه های دریایی دارد؟

 هرگونه سازه و تأسیسات دریایی در مناطق ساحلی و فراساحلی، دریاچه ها و رودخانه های قابل کشتیرانی از قبیل پل، کانال دسترسی، موج شکن، اسکله، دولفین، مهاربند، فانوس دریایی، انواع سکوهای دریایی، خطوط انتقال آب، نفت و فرآورده های نفتی، گاز، برق، تلفن با هر نوع کاربری از قبیل تجاری، مسافری، نفتی، صیادی، خدماتی، تفریحی و چند منظوره و نیز کارگاه های ساخت و تعمیر شناور (که دارای تأسیسات یا سازه دریایی باشند)  نیاز به دریافت مجوز دارند. 

چگونه می توان اطلاعات بیشتری در رابطه با نحوه اقدام برای دریافت مجوز تأسیس به دست آورد؟

بهترین راه برای شروع،‌ تماس با کارشناس سواحل و بنادر اداره کل بنادر و دریانوردی استان می باشد که نام و تلفن تماس وی در قسمت معرفی اعضاء کمیته آمده است. شما می توانید راهنمایی های لازم برای اقدام را از کارشناس مذکور دریافت و مدارک لازم را پس از تکمیل به اداره کل مذکور تحویل دهید. درخواست شما به همراه مدارک در صورت تأیید به دبیرخانه کمیته ارسال خواهد شد تا پس از کنترل نهایی،‌ ظرف حداکثر دو هفته پس از وصول جهت بررسی در کمیته صدور مجوز سازه های دریایی طرح گردد.

در صورتیکه ساخت تأسیسات دریایی بدون مجوز آغاز شده باشد ،آیا اکنون می توان برای دریافت مجوز اقدام نمود ؟

طبق مصوبات موجود هرگونه تأسیسات دریایی بدون مجوز سازمان بنادر و دریانوردی غیر قانونی محسوب شده و برابر مقررات نسبت به توقیف و یا قمع بنای مذکور اقدام خواهد شد، لذا بهتر است در اسرع وقت مدارک لازم برای درخواست صدور مجوز اجرا را تکمیل و به اداره کل بنادر و دریانوردی استان تحویل دهید تا نسبت به بررسی صدور مجوز اجرا برای طرح شما اقدام شود. لازم به ذکر است در صورتی که تأسیسات در حال بهره برداری بدون مجوز وجود داشته باشد، می بایست به همین صورت برای دریافت مجوز بهره برداری اقدام گردد.

آیا مجوز های دریافتی قابل خرید و فروش و انتقال به غیر می باشد؟

با توجه به اینکه مجوزها برای تأسیسات مشخص و در محل معلوم به نام سازنده و یا بهره بردار صادر می‌شود، در صورت انتقال تأسیسات به غیر،‌ طی هماهنگی با کمیته صدور مجوز سازه های دریایی بررسی های لازم انجام و تغییر نام مجوز به سهولت انجام می پذیرد. لذا نیازی به پرداخت هزینه برای خرید مجوز نبوده و اساساً مجوز صادره شده برای یک تأسیسات در محل مشخص برای تأسیساتی در محل دیگر اعتبار ندارد.