انجام لایروبی برای نگهداری و توسعه بنادر، حوضچهها و آبراههها جهت ناوبری، بازسازی و مدیریت سیلاب ضروری است. از لایروبی این آبراهه ها، حجم وسیعی مواد لایروبی تولید میشود. این مواد میتواند به عنوان یک منبع ارزشمند بهکارگرفته شود، اگرچه در حال حاضر اکثر این مواد به دلایل اقتصادی، لجیستیکی، قانونی و محدودیتهای زیست محیطی دفع میشوند.
در سال 1992 کارگروه 19پیانک یک گزارش تحت عنوان "راهنمای عملی استفادههای مفید از مواد لایروبی" )پیانک1992( تهیه نمود. از آن زمان تاکنون در سرتاسر دنیا تجارب زیادی در زمینه استفاده از مواد لایروبی بدست آمده است، پیانک WG 104 (EnviCom WG 14 سابق) برخی از این تجارب را جهت بررسی محدودیتهای استفاده و ارائه توصیههای برای ترویج استفاده از آنها ارائه نموده است.
در این گزارش، هر گونه استفادهای از مواد لایروبی، به غیر از دفع صرف آن ملحوظ شده تا بتوان گسترده ترین طیف ممکن کاربرد مواد لایروبی را در نظر گرفت.
با وجود عدم رواج چنین فعالیتهایی در همه دنیا، برخی کشورها از مواد لایروبی استفادههای بسیاری مینمایند. برای مثال در ژاپن بیش از 90 درصد مواد لایروبی مورد استفاده قرار میگیرد. در کشورهای دیگر شماری از محدودیتها مانع از استفاده گستردهتر از این مواد شده است. این محدودیتها شامل هزینههای بالاتر نسبت به دفع سنتی، قوانین و مقررات پیچیده و بیثبات، مشکل پیدا کردن طرحهای مناسب برای استفاده از مواد لایروبی در زمان مناسب و یافتن بازارهایی برای محصولات تصفیه شده، و به خصوص، نگرش منفی عموم مردم میباشد.