ماده 3- به منظور استفاده از فرصتهای حاصل از توسعه منطقه گازی پارس جنوبی و با هدف تغییر ساختار اقتصادی مناطق جنوبی کشور در سواحل خلیج فارس از طریق سازماندهی یک قلمرو گسترده از فعالیتهای صنعتی و خدماتی پیوسته و وابسته به کاربری منابع انرژی منطقه و تعیین نقش و وظایف دستگاههای مختلف در جهت تحقق اهداف مزبور و هماهنگی و سازگاری هرچه بیشتر سرمایهگذاریهای در دست انجام و آتی با ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی منطقه، لازم است اقدامات زیر انجام گیرد:
1. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با هماهنگی وزارت نفت و همکاری سایر دستگاههای اجرایی کشور، با انجام مطالعات لازم، طرح بلند مدت آمایش مناطق جنوبی کشور را که در حوزه تاثیرگذاری منطقه گازی پارس جنوبی قرار دارند در چارچوب طرح آمایش ملی تهیه نماید.
در این طرح نقش و وظایف ملی و استانی دستگاههای اجرایی و همچنین نهادهای منطقهای در راستای توسعه بلند مدت این مناطق مشخص خواهد شد.
2. سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در چهارچوب طرح بلندمدت آمایش مناطق جنوبی کشور با مشارکت وزارت نفت نسبت به تهیه یک برنامه میان مدت شامل موضوعات و میزان سرمایهگذاری مستقیم دولت در زمینههای مختلف و سیاستهای جذب، هدایت و حمایت از سرمایهگذاریهای بخش غیردولتی در حوزه مناطق تحت نفوذ مستقیم و غیرمستقیم منطقه گازی پارس جنوبی اقدام نماید.
3. وزارت نفت ضمن همکاری موثر در تهیه طرح و برنامه فوقالذکر با پیشبرد مطالعات در دست انجام، اطلاعات دقیقی از نوع و میزان فعالیتهای قابل انتظار بر اثر اجرای طرح توسعه منطقه گازی پارس جنوبی و پیشنهادهای خود جهت تحقق اهداف توسعه بخش انرژی را به همراه نتایج مطالعات منطقهای در دست انجام، در اختیار سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور قرار دهد.
4. سایر دستگاههای اجرایی کشور ضمن ارائه کلیه اطلاعات مورد نیاز نسبت به ارائه طرحهای میان مدت و بلندمدت در منطقه اعم از طرحهای ملی و استانی جهت تسریع و تسهیل در انجام اقدامات فوقالذکر همکاری نمایند.